Nyheter

1KOMMA5° anställer toppchef från E.ON

1KOMMA5° meddelar idag att David Sätterman i november tillträder som COO för 1KOMMA5°s nordiska verksamhet för att fortsätta driva den nordiska marknaden mot energismarta hushåll.

Han kommer senast från E.ON där han varit ansvarig för de nordiska solenergiaffärerna både för privatpersoner, företag och solcellsparksportföljen, samt VD för grossistverksamheten i Solar Supply. Han har även ett förflutet av att arbeta med strategiska frågor inom bl a management consulting hos Implement Consulting Group. Med rekryteringen av David Sätterman är 1KOMMA5° nu redo att påskynda de nya förvärven i Norden.

– Efter de senaste åren inom energisektorn vill jag aldrig sluta ta mig an uppdrag med meningsfullt syfte. 1KOMMA5°s vision om att skapa en helhetslösning för att ställa om villamarknaden till grön energi känns helt rätt. Att dessutom skapa en rörelse där fler aktörer samlas under samma tak gör det enklare. Det är samma utveckling som skett inom transport och logistiksektorn där marknaden konsoliderades till några större aktörer som möjliggör skalfördelar genom digitalisering och smarta tjänster, säger David Sätterman, ny COO för 1KOMMA5°s nordiska verksamhet.

Som Chief of Operations för den nordiska verksamheten kommer Davids främsta uppgift vara att påskynda förvärv, men han kommer också vara medhjälplig i den strategiska utvecklingen på 1KOMMA5° Sverige. Att tidigare lyckats öka försäljningen på E.ON med uppemot 3000% tillsammans med en före detta roll som CFO på Bring, visar på ett driv som kan lyfta synergieffekter mellan de bolag som förvärvas i Norden.

– Känslan av att vara en del av en samlad kraft i stället för ensam spelare är avgörande när det kommer till stora förändringar. Och stora förändringar krävs om vi ska hålla global uppvärmning till max 1,5 grader. Vi är glada över att David nu ansluter i kampen mot klockan. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer göra stor skillnad för nästa generation, säger Gunnar Jönsson, VD, 1KOMMA5° Sverige.

1KOMMA5° förvärvade tidigare i år Cellsolar, en av Sveriges största leverantör av solceller på villamarknaden, i syfte att driva den nordiska marknaden mot energismarta hushåll och sedan dess har de bara fortsatt växa. Under juni bytte Cellsolar namn till 1KOMMA5° Sverige och i samband med detta gick även Niklas Adalberths riskkapitalbolag Norrsken VC in som investerare i moderbolaget. Ny COO till 1KOMMA5°s nordiska verksamhet gör det tydligt att det inte finns några planer på att bromsa in.

– Vi behöver hitta nya vägar för att accelerera energiomställningen. Omvärldsfaktorerna som finns i energimarknaden gör 1KOMMA5°s lösning mer relevant än någonsin – för miljön, men också för att säkerställa en stabil energiförsörjning i hemmet, lösning som 1K5° tar fram kommer balansera detta, säger David Sätterman, ny COO på 1KOMMA5°s nordiska verksamhet.

På bilden: Gunnar Jönsson, VD, 1KOMMA5° Sverige