Nyheter

Epiroc förvärvar majoritetsandel i australiensisk leverantör av uppkopplingslösningar för gruvor

Epiroc har tecknat avtal om att förvärva en majoritetsandel (53%) av Radlink, ett australiensiskt bolag som tillhandahåller gruvor med lösningar för trådlös uppkoppling. 

Radlink, baserat i Perth, Australien, designar, levererar, och integrerar trådlösa data- och röstkommunikationsnätverk och stödjande infrastruktur till ovan- och underjordsgruvor i hela Australien. Robusta trådlösa nätverk är avgörande för att stödja automation av gruvdrift, inklusive autonoma och fjärrstyrda lösningar, som i sin tur stärker säkerheten och produktiviteten. Bolaget har ungefär 330 anställda och hade intäkter under räkenskapsåret som slutade den 30 juni 2022 om cirka MSEK 1 040.

Radlinks kraftfulla nätverkslösningar kommer att stödja Epiroc när vi fortsätter att förse gruvbolag med automation och digitala lösningar som gör verksamheten säkrare och effektivare, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. Vi ser fram emot att välkomna det starka teamet på Radlink till Epiroc.