Nyheter

Socialdemokraterna i Malmö vill starta nytt energibolag

Självförsörjningsgraden av el har minskat i Malmö och i regionen de senaste åren, därför vill Socialdemokraterna i Malmö nu utreda ett nytt energibolag. 

I dagsläget producerar Eon, Vattenfall och avfallsbolaget SYSAV energi i Malmö. SYSAV har potential att öka el- och värmeproduktionen ytterligare om det skapas ett nytt elbolag. Socialdemokraterna i Malmö vill därför att Malmö stad, tillsammans med andra intresserade kommuner, ska utreda bildandet av ett dotterbolag till SYSAV som får i uppdrag att öka energiproduktionen och därigenom också̊ stärka konkurrensen på energimarknaden.

– Malmö är Sveriges snabbast växande storstad, och allt fler människor och företag söker sig hit för att förverkliga sina drömmar. Men vi ser nu att såväl Malmö som Skåne kommer att ha ett stort underskott av elproduktion. Därför vill vi agera, säger Joakim Sandell (S), ordförande i Malmö arbetarekommun.

– Det finns en ambition om att Malmö ska försörjas helt av förnybar och återvunnen energi år 2030 och vi måste göra allt vi kan för att bidra till det och till. Energiförsörjningen ska vara grön, prisvärd och leveranssäkert, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.