Nyheter

Parker Hannifin introducerar en ny SensoControl-trycksensor, SCP04, för vätgasapplikationer

Parker Hannifin lanserar nu den nya SensoControl® SCP04-trycksensorn för vätgasapplikationer.Med den här senaste utvecklingen följer Parker sin strategi att konstruera produkter för nya marknader och framtida applikationer. Vätgas används allt oftare i alla typer av transportutrustning, från lastbilar och bussar till tåg och sjöfart. Nya produkter och lösningar behövs för att möjliggöra produktion, transport, tankning och lagring av vätgas. Trycksensorn SCP04 från Parker är utformad för att uppfylla de kemiska och fysiska kraven i olika vätgasapplikationer. Här är sensorn särskilt flexibel tack vare olika gängor som passar ett stort antal systemanslutningar.SCP04 har ett högt tryckmotstånd och, eftersom det är en digitalt kalibrerad piezoresistiv mätcell, kan den detektera tryck från 4 till 1 000 bar. Den specialtätade anslutningen klarar låga temperaturer, stötar och vibrationer, vilket gör den ytterst robust även i de mest krävande miljöerna.En enhetlig konstruktion gör att det inte behövs några invändiga tätningar, vilket eliminerar läckage till följd av materialutmattning. SCP04 har ingen trycköverföringsvätska och inga stora trycksatta områden. Den är också vakuumtät och elastomerfri. Processanslutningarna har utformats för att vara packningsfria för att uppfylla kraven för vätgasapplikationer.SCP04:s robusta konstruktion av 316L rostfritt stål och låga genomsläpplighet resulterar i en bred medietålighet och förhindrar försprödning av metallen genom joniserad vätgas. Dessutom har sensorn hög anslutningsgrad eftersom den är kompatibel med många olika tillgängliga anslutningar och kan konfigureras med olika utsignaler.Mer information finns på:

https://ph.parker.com/se/sv/pressure-transmitter-scp04