Nyheter

Så kommer du igång med ditt byggprojekt

Har du planer på att inleda ett byggprojekt men har svårt att komma igång? Var bara lugn. Här ger vi dig 4 tips på saker att tänka på som gör det lättare för dig att komma igång.

1. Dela upp arbetet i flera etapper

För att inte arbetet ska kännas övermäktigt är det bra att dela upp det i flera mindre etapper. Det gäller vare sig du ska måla om, bygga ett attefallshus, göra en totalrenovering eller något annat.

Fokusera på en sak i taget så blir det både lättare att komma igång och slutföra arbetet.

2. Fundera över finansiering

Med tanke på de stigande priserna inom bygghandeln bör du ha finansieringen på plats innan du sätter igång. Har du inte det riskerar ditt projekt bli dyrare än du först räknat med.

Behöver du låna pengar till finansieringen är en rekommendation att ta hjälp av en jämförelsetjänst för att inte behöva betala mer än absolut nödvändigt.

Tips! För mindre projekt erbjuds snabblån helg av ett antal långivare. Då får du pengarna utbetalt på helgen och behöver inte vänta särskilt länge med att komma igång.

Tänk på att ta höjd för oförutsedda utgifter. Totalkostnaden blir oftast högre än du först räknat med.

3. Samla på dig kunskap

För att bli riktigt nöjd med slutresultatet behöver du kunskap. Har du tänkt genomföra projektet helt själv bör du läsa på och samla på dig så mycket kunskap som möjligt innan du sätter igång. Därefter kommer du lära dig mycket längs med vägen.

Har du tänkt ta in hantverkare för att genomföra arbetet behöver du i stället samla på dig annan typ av kunskap – nämligen vilket företag som är bäst för dig. Ta in offerter från flera aktörer och läs recensioner från tidigare kunder för att bilda dig en uppfattning om vilket byggföretag som lämpar sig bäst för dig.

4. Sätt igång och ha roligt

Ägna inte för mycket tid åt att fundera över ditt projekt – se till att komma igång. Glöm inte heller bort att ha roligt längs vägen. Låt hellre projektet ta tid än att stressa dig igenom det för att bli klar så snabbt som möjligt.