Nyheter

Eitrium förvärvar Eliasson Plast

Eitrium har förvärvat samtliga aktier i Eliasson Plast AB, en svensk tillverkare av plastprodukter inom emballage- och växtodlingsindustrin. Säljarna, familjen Eliasson, kommer att fortsätta driva vidare Eliasson Plast AB.

Den Boråsbaserade verksamheten har funnits sedan 1976, där fokus historiskt har legat på emballageprodukter som lock, pluggar och gavlar till kartonghylsor. Dessa produkter är idag fortfarande en viktig produktgrupp men har sedan dess kompletterats med egna produkter inom växtodlingsindustrin och genom legotillverkning. De nuvarande ägarna har med stor framgång utvecklat företaget till en marknadsledare med väletablerade kunder. Under 2021 omsatte bolaget cirka 47 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över att få möjligheten att förvärva Eliasson Plast AB, vilket ytterligare stärker vår position inom plastvaror och produktutveckling, till stor nytta för alla Eliassons kunder som behöver säkra sin leveranskedja på dagens volatila marknader. Eliasson Plast är ett mycket nischat och stabilt produktbolag med en lång historia av att betjäna sina kunder, många från starten på 1970-talet, säger John Eriksson, investeringsansvarig på Eitrium.

– Med Eitrium som vår nya långsiktiga partner ser vi en stor potential att betjäna våra kunder ännu bättre och behålla vår position som en föredragen leverantör av plastvaror som erbjuder våra kunder stabilitet i dagens marknad. Anledningen till att vi valde Eitrium är deras autonoma affärsmodell där vi som förvärvade bolag får fortsätta vår verksamhet med bibehållen kultur och fokus på kundnöjdhet, säger Thomas Eliasson, vd och grundare av Eliasson Plast.

Läs mer om respektive bolag:

www.eliassonplast.se samt www.eitrium.com.