Nyheter

QNAP lanserar den industriella NAS-enheten TS-i410X

QNAP® Systems, Inc., en ledande innovatör av lösningar för databehandling, nätverk och lagring, introducerar den tåliga 10GbE NAS-enheten TS-i410X med fokus på industriellt bruk.

Den nya modellen är både robust och fläktlös, samt erbjuder ett flertal flexibla installationsalternativ så som bordsplacering eller väggmontering. Dessutom kan enheten drivas med ett stort spann DC-spänning och är utvecklad för extrema temperaturer, vilket gör den utmärkt bruk för fabriker, lager, transport och lättare utomhusanvändning.

TS-i410X garanterar tillförlitlig drift mellan -40 °C och 70 °C, vid bruk med SSD-enheter i industriklass. Strömförsörjning mellan 9 V och 36 V uppfyller olika krav på ingångsspänning för tillämpningar inom industri och transport. TS-i410X bygger på en fyrkärnig Intel® Atom® x6425E-processor (upp till 3,0 GHz), med AES-NI-accelererad kryptering och utökad support i minst sju år och paras med 8 GB minne. Lagringsplatserna uppgår till fyra stycken 2,5-tums SATA 6 Gb/s med stöd för SSD-cache för maximal prestanda och minimal åtkomsttid.

För nätverksuppkoppling har TS-i410X har två 10GBASE-T RJ45-portar (10G/5G/2.5G/1G) som klarar bandbreddskrävande tillämpningar inklusive enorma filöverföringar, snabb säkerhetskopiering och återställning, multimediaströmning och virtualisering. Därtill utrustas modellen med en HDMI-port med 4K-kapacitet som gör det möjligt att använda enheten till att direkt spela upp media, övervakningsinspelningar eller bruka virtuella skrivbord.

– Vi är glada för det fortsatta samarbetet med QNAP och att kunna ge företag NAS-lösningar med hög prestanda. Processorserien Intel Atom x6000E tillhandahåller nästa generations processor- och grafikprestanda, industricentrerad I/O och låg effektförbrukning. Den levererar banbrytande funktioner i marknadssegmentet för NAS i industriklass, sade Jason Ziller, General Manager, Client Connectivity Division på Intel Corporation.

– Industribranscher, transport och lätta utomhusmiljöer kräver smart och modern datahantering. Det skapar ett starkt behov av NAS-enheter med högre prestanda, tillförlitlighet och stöd för breda temperaturintervall. TS-i410X NAS med processor i Intel Atom x6000E-serien med extrem temperaturtolerans är optimerad för miljöer utanför kontor för att tillhandahålla en perfekt lagringslösning för centraliserad datahantering, effektiv säkerhetskopiering och synkronisering i realtid. Den minskar utmaningarna med att hantera stora datavolymer och samtidigt främja produktivitet, avkastning och lönsamhet, sade Meiji Chang, VD på QNAP.

QNAP:s omfattande och kostnadseffektiva produktutbud sträcker sig bortom nätverkslagring till kompletta nätverksmiljöer för små och medelstora bolag. TS-i410X kompletteras exempelvis utmärkt med exempelvis den hanterade 10 GbE-switchen QSW-IM1200-8C, som med sina tolv portar är speciellt anpassad för nätverkshantering i industri 4.0-miljöer.

Likt andra QNAP-enheter är TS-i410X utvecklad för att vara den bästa och enklast möjliga plattform för lagring, säkerhetskopiering och datahantering, inklusive fildelning – med expansionsmöjligheter. Snapshots, ögonblicksbilder, möjliggör omedelbar återställning vid exempelvis ransomware-attacker. Via App Center kan ytterligare mjukvarufunktionalitet implementeras, likt lokal-/fjärr-/molnsäkerhetskopiering, värdtjänster för virtuella datorer och containers, hantering av videoövervakningssystem, distribution av en molnlagringsgateway och mycket mer.