Nyheter

AI inom IT-säkerhet – utvecklingen långsammare än väntat

Liksom i spelbranschen krävs att industrierna även lever upp till höga säkerhetskrav. I dag rapporteras fler och fler IT-attacker, och vikten av att effektivt skydd är tyngre än någonsin. Med hjälp av AI kan företag bygga upp en försvarsmur som upptäcker attacker i tidigt skede. Detta bland annat genom att analysera meddelanden och avsändaren samt dennes relation till företaget.

Allt fler företag upptäcker nyttan av AI inom IT-säkerhet. Enligt en undersökning från säkerhetsbolaget Mimecast planerar endast 7 procent av 1 400 tillfrågade verksamhet att inte använda sig av denna teknologi.

Detta visar att grundinställningen är positiv, men trots det går utvecklingen långsammare än man trott. Ser man exempelvis till byggsektorn, som är en av de branscher som kommit längst i implementeringen, står cirka 43 procent fortsatt utan AI-lösningar inom IT-säkerhet. Något som inte bara kan resultera i försvagad säkerhet, utan också gör att delar av personalen kan få mindre tid att fokusera på kärnverksamheten.