Nyheter

Varför välja solceller?

När det världsomspännande samhället börjar omfamna solceller mer och mer, finns det ett växande intresse för relevant information om detta ämne. Detta är uppenbarligen en logisk utveckling. Om fler och fler väljer solceller måste det finnas en anledning till det.

Och så börjar folk leta efter pålitlig information om denna teknik. Vad har solceller att erbjuda, då? Och är det klokt att köpa dem själv?

Fördelarna med solceller

När man tänker på solceller dyker det genast upp ett antal fördelar. Men för att få en komplett bild är det bra att ta sig tid att lista de viktigaste fördelarna. Vi hittar då följande:

Minskar CO2-utsläpp:

För det första minskar solceller utsläppen av CO2. I allmänhet använder människor energi som innebär CO2-utsläpp när den genereras. Sedan fler valt solceller är detta inte ifrågasatt, du hjälper till med minskningen av det allmänna CO2-utsläppet nationellt. Med andra ord; du minskar ditt ekologiska fotavtryck.

Lång livslängd:

Under de senaste åren har dessutom betydande steg tagits när det gäller livslängden för solceller. Nuförtiden kan man anta en livslängd på cirka 40 år. Och detta åtföljs av en utökad garanti. Det märks allt oftare att leverantörer ger 25 års garanti på sina solceller. Det borde vara mer än tillräckligt, som avkastning på din investering. All energi du genererar under livslängden är gratis energi.

Hållbart material:

Dessutom är solceller gjorda av hållbart material. Produktionen som sådan sker på ett miljövänligt sätt. Inga växthusgaser släpps ut och panelerna är återvinningsbara upp till cirka 90 %. Det är av en anledning som solceller spelar en nyckelroll i en hållbar framtid. Det förväntas att nästan alla så småningom kommer att byta till solceller. Speciellt nu när det står klart att det är billigare än de flesta alternativ.

Högre fastighetsvärde:

Människor som installerar solceller kommer inte att förlora investeringen när de bestämmer sig för att flytta. Det är ett faktum att vissa är rädda för att de kan göra det. Att de kanske vill flytta någon gång och därmed helt enkelt förlorar sina solceller. Eller att det krävs mycket pengar och ansträngning för att ta dem till en ny plats. En viktig aspekt att vara medveten om i detta fall är att solceller leder till ett högre värde på fastigheten. Människor sätter värde på att ha dem på taket. Och därmed kommer du också att ha nytta av dem när du bestämmer dig för att flytta.

Endast lite underhåll krävs: Slutligen kräver solceller relativt lite underhåll. Du kommer ofta att upptäcka att en årlig besiktning räcker för att hålla dem i gott skick. En inspektör kan vid behov vidta mindre åtgärder för att förbättra solcellernas tillstånd. Men i många fall krävs inte ens detta. Är du någon som älskar att anstränga dig lite för att tekniken fungerar optimalt? Då är solceller absolut värt besväret.

Vad behöver du för solceller?

Ett lämpligt tak:

Självklart är ett lämpligt tak avgörande. Du behöver ett tak som solcellerna kan monteras på i alla fall. Därefter är det trevligt om detta lämpliga tak ligger på södra sidan av din fastighet. Detta kommer att generera de flesta soltimmar. Tänk också på att det inte ska finnas mycket skugga, om någon.

Växelriktare:

En annan avgörande aspekt är växelriktaren. Denna enhet säkerställer att den genererade energin verkligen är användbar i ditt hem. Faktum är att solceller genererar likström. Hushållsapparater kräver växelström för att fungera korrekt. Växelriktaren ska omvandla likström till växelström.

Anslutning i mätarbox:

För det tredje behöver du en anslutning i mätarbox. Det är absolut nödvändigt att övervaka mängden energi du levererar till elnätet. I slutändan är det ganska svårt att direkt använda eller lagra all genererad energi. Föreställ dig till exempel en situation när du inte är hemma. Då är det bra att den genererade energin leds till det allmänna elnätet. Självklart i utbyte mot sänkta värden på din elmätare. Din energiförbrukning räknas i så fall ner.

Vill du självständigt byta till ett tak med solceller?

Då passar Trina Solar solceller utmärkt. Dessa erbjuder en förstklassig teknik och har dessutom en mycket lång livslängd. På så sätt kommer du att dra maximal nytta av alla fördelar som moderna solceller erbjuder nuförtiden.