Nyheter

Rockwell Automation och Edison S.p.A. i samarbete för att digitalisera driftsprocesser med förhöjd verklighet

Rockwell Automation, som är världens största bolag dedikerat åt industriell automation och digital omvandling, har meddelat att man kommer att samarbeta med Edison S.p.A., Europas äldsta elbolag som går i bräschen för branschen i Italien och på hela kontinenten.

Bolagen har tillsammans skrivit på ett avtal om programvarulicenser och teknisk support för Vuforia Expert Capture, den lösning för förhöjd verklighet som är en del av FactoryTalk® InnovationSuite och drivs av PTC.

Edison är branschledande och har sitt huvudkontor i Milano i Italien med 5 000 anställda och intäkter på 9 miljarder USD. Bolaget, där man koncentrerar sig på förnybara källor, högeffektiv termogenerering, verksamheter och tjänster som rör grön gas, tillverkar, distribuerar och säljer hållbar elektricitet till hela Europa och levererar dessutom energitjänster till tredje part.

Genom att använda Vuforia Expert Captures förstärkta verklighet kommer Edison att kompetensutveckla arbetskraft, minska utbildningskostnader och digitalisera de dagliga tekniska arbetsprocedurerna. Detta möjliggörs genom att utarbeta steg-för-steg-anvisningar med hjälp av AR, bästa praxis samt utbildningsmaterial för anställda som ligger i framkant. Med hjälp av anvisningar som satts i sitt sammanhang får operatören information via enheter som t.ex. mobiltelefoner, surfplattor, textdokument och glasögon så att de anställdas säkerhet ökar med ingående vägledning och helt fria händer.

Så här säger Cecilia Scaffidi, chef för den digitala efterfrågan på Edison:

– Med stöd av Rockwell Automation-teamet som driver Vuforia Expert Capture och ett par glasögon kunde vi spela in en teknisk process som utfördes av en av våra specialistoperatörer, redigera steg för steg och publicera AR-innehållet så att nya operatörer kunde ta del av det. Möjligheten att samla in, dokumentera och leverera tekniska kunskaper på det här sättet kommer att öka produktiviteten och säkerheten på våra anläggningar i avseende grad.

Malte Dieckelmann, verkställande chef för regionen på EMEA software, Rockwell Automation:

– Genom införandet av Vuforia Expert Capture har Edison tagit nästa steg på sin digitala omvandlingsresa. Och med tanke på att det digitala innehållet kan användas offline kan Edison även använda denna mjukvara för att digitalisera O&M-processer, sänka utbildningskostnader och   förbättra säkerheten för de personer som är anställda i den sektor vars bas utgörs av förnybara resurser och där man ganska ofta inte har tillgång till internet.”