Nyheter

ATA Hill & Smith i samarbete med solteknikbolaget Prolectric

ATA Hill & Smith har ingått avtal med det brittiska solteknikföretaget Prolectric. Prolectric är ledande utvecklare på hållbar solcellsteknik som tillverkar tillfälliga och permanenta kraft- och belysningsstationer till hela entreprenadbranschen inom väg och trafik.

Samarbetet innebär att ATA blir återförsäljare för hela den nordiska marknaden.

Vi har märkt att våra kunder efterfrågar produkter och tjänster som kan underlätta i det alltmer skärpta arbetsmiljöansvaret och kravet på miljösmarta och säkrare arbetsplatser. Med Prolectrics lösning på ett oberoende och ljudlösa solteknikprodukter kommer vi att förändra arbetsmiljön både för entreprenörer och tredje part. Arbetsplatserna blir tystare, säkrare och hållbara då inga utsläpp från kompressorer eller aggregat behövs. Dessutom sparar entreprenör och byggherre på minskade bränsle-och underhållskostnader och dyr bygg-el. Med denna satsning fortsätter vi att renodla ATA:s verksamhet och vårt erbjudande kring säkerhetsprodukter för att värna liv och miljö, säger ATA:s VD Peter Bäckström.

− Vi har under året förändrat vår strategi för att ännu tydligare kunna bidra i utvecklingen av ett hållbart och säkert samhälle. Vi arbetar varje dag för att värna liv. Det innebär att vi i första hand ska öka säkerheten för de som har sin arbetsplats på eller vid väg men även inom byggindustrin. Vi har sedan starten 1967 verkat för ett säkrare vägarbetsliv för både för kunder och kollegor. Vi ser att Prolectrics långsiktiga arbete och anseende är en perfekt partner för oss i det arbetet, säger ATA:s försäljningschef Niklas Ranhög.

− Vi ser mycket positivt på ATA:s och dess erfarenhet inom entreprenadbranschen, både inom väg och byggindustrin och det tillskott av expertis de tillför. Vi är övertygade om att Prolectric resurser kommer stärka ATA:s position på den nordiska marknaden med fortsatta arbete att var ett framsynt trafik & bygg säkerhetsbolag till nytta för våra kunder och miljö, säger Prolectrics Managing Director (CEO), Chris Williams.