Nyheter

Ny jämförelsetjänst om elavtal på svenska marknaden

På elmarknaden finns flera olika elbolag att välja mellan och visst är det inte alltid enkelt att avgöra vilket som är det bästa valet för en. Vad som är bäst för dig behöver inte vara det bästa för någon annan. Man behöver ta hänsyn till och jämföra olika faktorer för att leta sig fram till den bästa lösningen.

En del anser att det låter som ett långdraget arbete med att jämföra olika elbolag med varandra, vilket det hade varit om man själv hade varit tvungen att söka upp alla detaljer själv. Lyckligtvis finns det bättre lösningar som kortar ner tiden avsevärt för detta arbete. På internet finns sajter som hjälper dig med detta och om du jämför el med Elyn.se, gör du det kostnadsfritt.

När du ska jämföra elavtal behöver du fundera på vilken typ av avtal du önskar. Om du inte är säker på faktorer som rörligt eller fast pris kan det vara gynnsamt för dig att jämföra vilka skillnaderna blir för dig. Vad ser ut att vara den bästa lösningen för där du bor?

Ge lite extra tid och spara pengar

Visst låter det inte som ett roligt jobb med att granska elavtal, men det är ju väldigt skoj om man finner en lösning som leder till att man i slutänden sparar mycket pengar. Hur mycket du kan spara beror främst på hur mycket el ditt hushåll förbrukar, men även på vilket elavtal du har i nuläget.

När du väl har satt dig in i alla viktiga detaljer kommer du snabbt se hur enkelt det är med jämförelser, speciellt med hjälp av en seriös sajt som inkluderar ett stort antal elbolag. Elmarknaden är ständigt i rörelse, både gällande priser och vilka elbolag som finns, vilket gör att det är ännu viktigare med att få hjälp av en tillförlitlig jämförelsetjänst.

Bindningstid och uppsägningstid

Med olika avtal på marknaden kan man vanligtvis få ett lägre pris om man binder upp sig till på längre tid, både med fast och rörligt elpris. Men en del rekommendationer säger att man bör välja kortare bindningstid för de elavtal med rörligt pris. Om man är mer aktiv med jämförelser och kortare bindningstid kan man hålla sitt elpris på lägre nivå.

Uppsägningstid kan tillkomma vare sig det finns kort eller lång bindningstid på elavtalet. Det innebär att även om bindningstiden är över, kan du inte avsluta ditt elavtal direkt om det finns uppsägningstid.

Det kan vara väl värt att börja med att söka på ditt postnummer, för att se vilka elbolag som erbjuder el till din bostad. Sedan kan du jämföra mellan de bolag som kan leverera el till dig.