Nyheter

Outokumpu anlitar TCS för övergång till molnet

Tata Consultancy Services (TCS) har valts av Outokumpu för att förvandla sitt IT-landskap med en smidig och säker molnbaserad digital grund med målet att minska företagets miljöpåverkan och stödja dess strategiska ambitioner.

Outokumpu, som har huvudkontor i Finland, cirka 9 000 anställda och verksamhet i över 30 länder, däribland Sverige, strävar efter att stärka sin ledande position i branschen och dess konkurrensdifferentiering. För att uppnå detta har företaget påbörjat en övergång till molnet och ingått ett flerårigt strategiskt partnerskap med TCS för att bygga en nästa generations hybridmolnplattform.

– Vi har valt TCS som vår partner för att leverera en motståndskraftig och skalbar digital grund som möter behoven i vår affärsverksamhet. TCS djupa och kontextuella förståelse av stålindustrin och molnet-först-metod gör det möjligt för oss att förbättra vår produktivitet och lönsamhet samt uppnå våra hållbarhetsmål. Genom företagets integreradesäkerhetsstyrning och identitetsbaserad åtkomst på alla servicenivåer säkerställer TCS:s automationslösning stabiliteten och tillförlitligheten för våra viktigaste verksamheter och erbjuder möjligheter för modernisering av tjänster, säger Stefan Erdmann, Chief Technology Officer på Outokumpu.

TCS kommer att använda sin djupa branschkunskap om stålsektorn för att stödja Outokumpu i att bygga en ny digital grund med hjälp av bland annat molnteknik, dataanalys och artificiell intelligens (AI). Detta kommer att omvandla och migrera ståltillverkarens verksamhetskritiska tillverkningssystem och grundläggande SAP-system till en ny hybrid molnarkitektur på Azure.

– Vi är oerhört glada över att den anrika ståltillverkaren Outokumpu valt att ingå detta strategiska partnerskap med TCS. Målet för samarbetet är att påskynda deras digitala transformation och hjälpa till att förverkliga deras affärsvision. TCS djupa kontextuella- och branschkunskaper, expertis inom banbrytande digital teknik och innovativa moln-först-lösning kommer att ligga till grund för arbetet att stödja Outokumpu att uppnå större smidighet, förbättra användarupplevelsen, minska miljöpåverkan samt stärka sin konkurrensdifferentiering. Partnerskapet stärker ytterligare vår position som en tillväxt- och transformationspartner i den viktiga nordiska regionen”, säger Avinash Limaye, Nordenchef för TCS.

Vidare kommer TCS rulla ut nya digitala slutanvändartjänster som kommer att tillgodose de olika behoven hos var och en av Outokumpus affärsenheter och hjälpa dem att dra full nytta av transformationen. TCS kommer att utnyttja sin Machine First-metod för att förenkla produktionsstyrning med Cognix for Workplace, dess AI-drivna svit för samarbete mellan människa och maskin. Detta kommer att bidra till att skapa en intuitiv och intelligent arbetsyta för Outokumpus anställda.

Den nya molnbaserade digitala grunden kommer att bidra till att förbättra operativ motståndskraft, skalbarhet och flexibilitet i hela företaget. Förenklad tillgång till nästa generations teknik förväntas påskynda innovation i hela organisationen och främja Outokumpus digitala mål för tillverkningen. Vidare kommer omvandlingen att minska Outokumpus miljöpåverkan och bidra till att uppnå målet att vara kundernas förstahandsval inom hållbart rostfritt stål.