Nyheter

Emil hansson och ferry svan möter europas elit i timbersports®

Efter höga placeringar i årets World Trophy startar nu kvaltävlingarna till World Trophy 2023. För att säkra en plats även till nästa år behöver de svenska atleterna Emil Hansson och Ferry Svan kvala in i den europeiska kvaltävlingen European Trophy, som hålls 3 juli i Schirrhein, Frankrike.

De svenska atleterna Emil Hansson och Ferry Svan reser än en gång utomlands för att representera Sverige och Norden i STIHL TIMBERSPORTS®. Nu är det platser till World Trophy 2023 som ligger i potten. Både Emil Hansson och Ferry Svan tävlade i årets upplaga av World Trophy, där de kammade hem höga placeringar. Inför ett garanterat deltagande i World Trophy 2023 behöver de båda atleterna nu ta sig igenom ytterligare ett kval.

Kvalresan inleddes under Elmia Wood, där Svan tog förstaplatsen och Hansson tog andraplatsen i tävlingen Nordic Trophy. Därmed reser de två nu till Schirrhein i Frankrike för nästa kvaltävling, European Trophy. Mästerskapet samlar Europas främsta atleter för ett avgörande i det tuffa Trophy-formatet. Där ska atleterna genomföra fyra av sportens sex grenar i ett svep, på så snabb tid som möjligt. Ferry Svan vann motsvarande kval under förra året – och satte nyligen dessutom ett europeiskt rekord i just Trophy-formatet.

– Det var en bra tävlingshelg i samband med Elmia Wood, skönt att formen är fortsatt bra. Jag ser fram emot att åka ner till Frankrike och möta de andra européerna, särskilt polackerna är väldigt duktiga så det lär bli en hård kamp om platserna till World Trophy 2023. Jag lyckades ta hem segern i det europeiska kvalet förra året, och det siktar jag på i år igen, säger Ferry Svan.

Av de totalt arton atleterna kan sex ta sig vidare till World Trophy 2023, där den samlade världseliten möts.

Fler nordiska atleter tävlar under helgen

I samband med avgörandet av European Trophy 2022 gör också några Europas främsta Rookie-atleter upp i tävlingen French Rookie Championship. I tävlingen, som också hålls i Schirrhein den 3 juli, deltar två nordiska atleter – svenske Edvin Karlsson och danske Bo Andersen. Edvin Karlsson gjorde sin internationella debut under Rookie World Championship tidigare i år, men för danske Bo Andersen blir tävlingen hans första i internationella sammanhang.

Följ livesändningen från European Trophy den 3 juli från kl 15.00:

här.