Nyheter

ABB optimerar verksamheten för Vietnams ledande papperstillverkare

ABB har framgångsrikt tagit fram ett reservdels- och underhållsprogram för Saigon Paper, Vietnams ledande papperstillverkare, vilket gör det möjligt för företaget att öka produktiviteten i sina bruk.

ABB-teamet skapade en reservdels- och gapanalys med hjälp av mySpareParts Manager, ett ABB-verktyg som byggde en anpassad rapport med nödvändiga reservdelar för distribuerade styrsystem (DCS) för Saigon Papers verksamhet. Den visade inte bara hur man kan optimera lagerkostnaden och den exakta livscykeln för DCS-utrustningen för förhandsplanering av uppgradering och utbyte, utan det hjälpte också till att identifiera de minsta nödvändiga reservdelarna, vilket utökade den initiala omfattningen från sju artiklar till femton.

I och med att proaktiva reservdelar blir allt viktigare för att undvika produktionsförluster är ett gediget lager av reservdelar en klar konkurrensfördel. Saigon Paper kommer nu att kunna dra nytta av minskade haveriincidenter, förbättrad maskintillgänglighet och optimerad produktivitet med låga underhållskostnader, samtidigt som det fokuserar på energieffektivitet, vilket ytterligare ökar vinstmarginalerna.

– Vår investering i ABB:s tjänst lönar sig redan genom att ge oss en bättre överblick över de DCS-reservdelar som behövs för att optimera lagerkostnaden och förbättra produktiviteten i våra bruk, säger Quy Luu Tu, underhållschef på Saigon Paper. Vi förväntar oss att få samma service från ABB för all annan utrustning och programvara också.

– Starkt samarbete har alltid varit nyckeln till vår långvariga relation med Saigon Paper, och detta har verkligen hjälpt oss att bättre förstå deras befintliga reservdelslager för hela ABB:s installerade bas, samtidigt som vi är drivande mot en hållbar produktionsprocess, säger Duong TranDai, Affärsdirektör, ABB Vietnam.

Saigon Paper Corporation är den ledande leverantören av kvalitetspapper och industripapper och äger ett av landets största pappersbruk. Deras pappersbruk har tillsammans en årlig produktionskapacitet på 43 680 ton mjukpapper och 224 640 ton industripapper.

Båda deras bruk förlitar sig på ABB Ability™ System 800xA DCS för att hålla produktionen igång, och ABB är deras långsiktiga partner och föredragna leverantör för QCS, automation, drivsystem, motorer och elektrifiering.