Nyheter

Atlas Copco öppnar ny fabrik för tillverkning av vakuumpumpar i Sydkorea

Edwards, en del av Atlas Copco-koncernen, har idag invigt en ny tillverkningsanläggning för vakuumpumpar som används vid global tillverkning av halvledare. Fabriken ligger i Asan City, i Chungcheongnam-do-provinsen, Sydkorea.

Halvledartillverkning är avgörande för att stödja utvecklingen inom olika sektorer som teknik, elektronik, fordonsindustri, forskning och hälsovård. Den ökning av efterfrågan som skett den senaste tiden har lett till omfattande investeringar i global kapacitet för halvledartillverkning. Investeringen i den nya anläggningen i Korea innebär ett betydande framsteg för att säkerställa den kapacitet i leveranskedjan som krävs för att stödja denna tillväxt.

– Vår nya vakuumpumpsfabrik i Korea kommer att spela en avgörande roll för att stödja våra kunder i arbetet med att möta den ökade globala efterfrågan på halvledare, säger Geert Follens, affärsområdeschef Vakuumteknik.

Miljömässig hållbarhet har varit en viktig faktor vid byggandet av den nya anläggningen på 16 000 m2, som använder avancerad datateknik och toppmodern tillverkningsutrustning. Den nya fabriken började sin produktion i juni 2022 och kommer att skapa cirka 150 arbetstillfällen.