Nyheter

Rockwell Automation utsedd till visionär, Plex Systems utsedd som ledare i 2022 års Gartner® Magic Quadrant™ för tillverkningsutförandesystem

Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), världens största företag dedikerat till industriell automatisering och digital omvandling, tillkännagav i dag att de har utsetts till visionär för sitt FactoryTalk® ProductionCentre och Plex Systems har utsetts som ledare för sin intelligenta tillverkningsplattform i Gartner Magic Quadrants utvärdering av tillverkningsutförandesystem (MES).
 
Rockwell anser att positionen i 2022 års Gartner Magic Quadrant demonstrerar snabbt växande marknadsräckvidd och branschkännedom för företagets övergripande MES-portfölj. Rockwells kunder kan nu dra nytta av en utveckling som är ”större än summan av dess delar” och som når en rad olika industrier.

– Vi välkomnar erkännandet av Rockwells MES-portfölj i Gartners Magic Quadrant-rapport för 2022, säger Brian Shepherd, Rockwell Automation Senior Vice President, Software & Control, som påpekar att Gartners tolkning av MES-funktionalitet nu sträcker sig bortom den traditionella definitionen för att inkludera all funktionalitet på anläggningsnivå mellan affärsverksamheter på företagsnivå, tekniska system och anläggningsautomatisering.

– Vi är stolta över att se Rockwell FactoryTalks lösning utsedd som visionär för dess avgörande instrumentering av MES funktioner, fortsatte Shepherd. Vi anser att Plex position som ledare också visar effekten och det värde som den intelligenta tillverkningsplattformen levererar till kunderna. Vi anser att detta erkännande av Rockwells omfattande Gartner-portfölj ytterligare visar på synergin mellan dessa erbjudanden.

Rockwells kompletta driftförvaltningsportfölj omfattar Plex Systems och FactoryTalk ProductionCentres lösningar med funktioner inklusive MES, QMS, leveranskedjeplanering, produktionsövervakning och förvaltning av tillgångar. FactoryTalk ProductionCentre erbjuder den djupa funktionen och funktionaliteten som krävs av högreglerade industrier.

Plex erbjuder den enda (SaaS) tillverkningsplattformen för flertjänstprogramvara som en service i stor skala, som betjänar mer än 700 kunder och förvaltar över åtta miljarder transaktioner varje dag. Tillsammans utgör Rockwells verksamhetsförvaltning de bästa lösningarna för den bredaste kundkretsen och dennas operativa digitala omvandlingsprocess.