Nyheter

Epiroc vinner stor gruvutrustningsorder i Sverige

Epiroc, har vunnit en stor order från Boliden för gruvutrustning, inklusive batteri- och automationslösningar, för användning vid några av bolagets gruvor i Sverige.

Boliden, ett av Europas största gruvbolag, har beställt batterielektriska versioner av Boomer ortdrivningsrigg, Boltec bergförstärkningsrigg och Epirocs största automatiserade lastare Scooptram ST18 samt Batterier som tjänst. Den beställda utrustningen inkluderar även, bland andra maskiner, Easer stigortsborrmaskin samt Epirocs nyaste produktions- och ortdrivningsriggar Simba och Boomer i E-serien.

Ordern värderas till över MSEK 100 och bokades under det andra kvartalet 2022.

– Boliden fokuserar på att göra sin verksamhet så säker, hållbar och produktiv som möjligt och att producera metaller med lågt klimatavtryck, och vi är stolta över att stödja dem på denna resa, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.

Maskinerna kommer att användas vid gruvorna Rävliden Kristineberg och Renström utanför Skellefteå. Boliden utvinner zink, koppar, bly, guld, silver och tellur i gruvorna.

Simba produktionsborriggen och den batterielektriska lastaren Scooptram ST18 kommer att utrustas med 6th Sense-lösningarna Simba Automation och Scooptram Automation. Detta möjliggör för operatörerna att fjärrstyra maskinerna bekvämt från ett kontrollrum. Alla enheter kommer att utrustas med Epirocs telematiksystem, vilket möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid.