Nyheter

Alfa Laval förvärvar Scanjet

Alfa Laval har ett tecknat avtal om att förvärva Scanjet, en ledande global leverantör av tankrengöringsutrustning och lösningar för marin, offshore och industriell tillämpning. Förvärvet kommer att förstärka Alfa Lavals breda tankerbjudande och skapa en mer omfattande produktportfölj för lastfartyg. Förvärvet förväntas slutföras under tredje kvartalet 2022.

Scanjets intelligenta tanklösningar kommer att bli ett värdefullt komplement till Alfa Lavals hållbara marina produktportfölj, då de minskar både vatten- och energiförbrukningen för tankrengöring. Genom att addera Scanjet till erbjudandet kan Alfa Laval bidra till kundernas effektivitet i varje steg i hantering av lasten.

Scanjet har idag cirka 150 anställda med en global närvaro via fabriker i Sverige, Polen och Indonesien och en omsättning på cirka 300 miljoner kronor (prognos 2022).

– Det gläder mig att kunna meddela detta förvärv. Scanjets välkända och marknadsledande lösningar för lasttfartyg kompletterar våra Framo pumplösningar för lastfartyg. Det ger oss möjligheten att optimera tankhanteringslösningar för våra kunder med målet att minska vatten- och bränsleförbrukning och i slutänden deras koldioxidavtryck, säger Sameer Kalra, chef för Marindivisionen.

– Alfa Laval är den idealiska utgångspunkten för Scanjets fortsatta resa, säger Magnus Wallin, VD för Scanjet. Våra bolag med ledande marina erbjudanden kompletterar och stärker varandra. Framför allt delar vi ambitionen att överträffa kundernas behov fullt ut.