Nyheter

Storskogen UK förvärvar J&D Pierce

Storskogen har förvärvat 80 procent av aktierna i J&D Pierce (Contracts) Ltd, en ledande specialist inom tillverkning och uppförande av konstruktionsstål i Storbritannien. Bolaget rapporterade en omsättning om cirka 86,8 miljoner GBP och en EBITA om cirka 12,9 miljoner GBP, för räkenskapsåret som avslutades 31 juli 2021. JDP är Storskogens första förvärv i Skottland och utgör en viktig milstolpe för bolagets expansion i Storbritannien.

Sedan JDP grundades 1975 har bolaget vuxit till en marknadsledande aktör inom design, tillverkning och uppförande av konstruktionsstål i Storbritannien. Idag har JDP huvudkontor i Glengarnock, Skottland och totalt 425 anställda. Företaget har omfattande erfarenhet av att leverera komplexa projekt för slutkunder inom ett brett spektrum av sektorer. Tillväxten har underbyggts av expansionen av e-handelslogistik, lager och offentligt finansierade projekt som social infrastruktur och transportinfrastruktur. JDP har investerat mycket i avancerad robotik för att automatisera sin tillverkningsanläggning med målet att bli marknadens främsta aktör.

Den existerande ledningsgruppen kommer fortsatt att driva verksamheten under ledning av vd Derek Pierce, som kvarstår i sin roll på lång sikt och fortsätter att utgöra en betydande aktieägare i företaget.

– Storskogen är både kulturellt och affärsmässigt mycket passande för JDP, och vi har samma ambitioner för framtiden. Jag ser verkligen fram emot nästa fas av tillväxt och att fortsätta bygga verksamheten och relationerna med Storskogen-teamet, säger Derek Pierce, vd, JDP.

JDP blir en del av Storskogens vertikal Industriteknik inom affärsområde Industri. Fredrik Bergegård, Affärsområdeschef Industri, blir styrelseordförande för JDP.

– Vi är glada att välkomna JDP och medarbetarna till Storskogen, och tror att bolaget kommer att passa mycket bra in i vår portfölj. Dessutom har JDP en god position för framtiden, i egenskap av ett av de mest välinvesterade och automatiserade företagen på marknaden. Med Storskogens branschkunskap ser vi potential för ett mycket gott samarbete och kunskapsdelning mellan våra företag för att uppnå ytterligare tillväxt tillsammans, säger Fredrik Bergegård, EVP och Affärsområdeschef på Storskogen.

Philip Löfgren, vd Storskogen UK, kommer tillsammans med Fredrik Bergegård bli en del av JDP:s styrelse, och ser bolaget som ytterligare en viktig milstolpe i den internationella expansionen av Storskogen. JDP är Storskogens första förvärv i Skottland och sjunde i Storbritannien sedan Storskogen etablerades där 2020.

– Det som JDP har byggt upp är mycket imponerande, och vi ser framemot att samarbeta med bolaget i nästa fas av deras resa. JDP har etablerat en stark position både på högtillväxtmarknaden för lager och som en marknadsledare inom offentliga infrastrukturprojekt. Dessutom har de etablerat fotfäste i spännande nya sektorer som förnybara energikällor och datacente”, säger Philip Löfgren, vd Storskogen UK.