Nyheter

SD: ”Ohållbar situation för energi­systemet”

”Antalet allvarliga incidenter i elsystemet ökar snabbt och vi kommer sannolikt allt närmare tillfälliga nedsläckningar av stora områden. Vi tillsätter nu en intern utredning om energi­systemet.”

Det skriver Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson (SD) partiledare, Henrik Vinge (SD) gruppledare och Elsa Widding (SD) energiexpert, klimat­debattör och riksdags­kandidat i en debattartikel i Svenska Dagbladet:

”Energiförsörjningen har alltid varit en politisk fråga, i alla länder, eftersom den är helt avgörande för en nations utveckling, välstånd och säkerhet. Mot bakgrund av kriget i Ukraina har sårbarheten i den svenska energi­försörjningen förstärkts ytterligare, där en av flera konsekvenser är skyhöga energi­priser. Sverige har, redan innan kriget i Ukraina, haft allvarliga problem med att klara elförsörjningen under vintern, eftersom vi numera har ett underskott i kraftbalansen.”

”Dagens situation kan inte tillåtas fortsätta. Hela Sverige behöver el under årets alla timmar – till rimliga priser.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.svd.se/a/7dkyRv/sd-ohallbar-situation-for-energisystemet