Nyheter

Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovning

Tillverkaren av förpackningskartong Papierfabrik Adolf Jass Schwarza GmbH har framgångsrikt integrerat ABB:s senaste automatiska provningslösning, L&W Autoline, i sin tillverkningsprocess och i stora drag ersatt manuella laboratoriemätningar.

Övergången är en del av ett större digitaliseringsprojekt vid bruket, som tillverkar en miljon ton baspapper för wellpapp om året, och tar kvalitetsinspektionen närmare fabriksgolvet. Operatörerna hos Jass får tillförlitliga insikter om kvalitet snabbare så att de kan justera processen och parametrarna för att säkerställa ökad effektivitet genom färre kassationer, och därigenom spara energi och förbrukning av råmaterial.

Kvalitetsdata från L&W Autoline samlas in i fabrikens kvalitetshanteringssystem via integrering med det distribuerade styrsystemet ABB Ability™ System 800xA och OPC-kommunikation, och lägger därigenom till automatiserade laboratoriedata i bruket heltäckande översikt över produktkvalitet.

– Integreringen av automatisk pappersprovning med L&W Autoline innebär att vi har slutfört övergången från tidskrävande manuell pappersprovning så att vår personal kan fokusera på kvalitetsjusteringar och optimeringar för våra slutprodukter, säger Dr. Uwe Weiss, teknik- och produktionschef på Jass. Vi är mycket nöjda med prestandan och ser redan fördelarna med att ha mer kvalitetsdata på kortare tid.

– Att minska osäkerheten för mätningar eller testvariationer ligger i centrum för vad automatiska pappersprovningssystem kan ge pappersbruk. Det ger också papperstillverkare möjlighet att fatta mer informerade beslut och vidta korrigerande åtgärder snabbare, säger Felix Schäufler, Sales Specialist på ABB. Tillägget av nya L&W Autoline, med de senaste programvarustandarderna, ger närmare kontroll över produktionen och minskar därigenom antalet kassationer och sparar både energi och råmaterial åt Jass.

ABB:s nästa generations L&W Autoline är den snabbaste och mest tillförlitliga automatiserade pappersprovningslösningen. Den uppfyller de aktuella industristandarderna (ISO/TAPPI) och ger exakta och repeterbara kvalitetsrapporter på några minuter, så att produktionen kan reagera snabbare på procestörningar.