Nyheter

Industrisidan växer för Climat80

Industrisidan har växt genom att Climat80 Industri följer kunderna ut i världen. Bitvis har resandet stått still under pandemin, men i år är det mycket jobb i Europa och framöver kommer Climat80 Industri att åka ut på servicebesök när 30 anläggningar ska servas. Och inom automation har nya möjligheter öppnats upp genom vårens förvärv av Ronabs automationsdel. 

Den avdelning som reser mest inom Climat80 är industriavdelningen. Resorna går till Sydamerika, till Asien med Kina, Japan och Vietnam – och ut i Europa. Industriavdelningen arbetar mycket med livsmedels- och processindustrin och rör sig över flera teknikområden som; projektering, automation, ventilation och el.

Vi träffar Mats Karlsson, projektledare på Climat80 Industri, på Gastelyckan i Lund för en kort intervju om vad som händer just nu på industrisidan. Mats har jobbat länge i branschen.

Berätta om Industriavdelningen?

– Idag är vi 25 anställda med en bredd av kompetensområden inom Industri med konstruktörer och tekniker inriktade mot både fastighet och industri. Och vi har el inom automation, programmerare, reservdelsansvarig, projektledare, med flera.

– Egentligen jobbar vi alltid med processer, det är det som skiljer oss – allt är processinriktat. Men tyvärr är mycket information under sekretess, så jag kan inte berätta så mycket om det. 

Har ni något intressant projekt?

– Nyligen har vi precis kommit hem från Japan där vi levererat del I av III i en livsmedelsinstallation, en processventilation. Det finns även nya beställningar i Frankrike och Ungern på liknande jobb inom livsmedelsindustrin.

– Ett annat projekt som ska göras är ICA:s huvudlager i Helsingborg där vi ska installera en vattenskrubber till ammoniakkyla. Den fyller funktionen att om det läcker ut ammoniak sugs utsläppet in i vattenskrubbern och renar föroreningen.

Vad händer inom automation?

– Inom automation har vi nu jobb från Alfa Laval och ABB, vi köpte verksamhetsdelen Ronab Automation under våren och har två nya medarbetare på plats som vi tidigare samarbetat med under många år, bland annat i projekt för Tetra Pak. 

– Genom förvärvet av Ronab Automation tar vi ett helhetsgrepp om automationsaffären mot industrin, vi framtidssäkrar verksamheten och öppnar upp för en helt ny potential. Många nya affärer har vi ute på automationssidan – det är full fart!

Genom förvärvet av Ronab Automation AB´s automationsdel stärktes kompetensen inom automation på industrisidan som öppnat upp nya möjligheter. 

Utvecklingen fortsätter framåt trots det rådande världsläget. Kanske har vi alla blivit bättre på att hantera förändring och på att jobba nära varandra för att lösa nya situationer som uppstår.