Nyheter

Swedish Hydro Solutions och Clean Water Engineering samlar krafter inför internationell expansion

Swedish Hydro Solutions AB och Clean Water Engineering AB har idag kommit överens om en integration av bolagen genom att Swedish Hydro Solutions förvärvar CWE.

Samarbetet gör att Swedish Hydro Solutions kan växa vidare och befästa sin position som Sveriges ledande aktör inom framtidens miljövänliga vattenrening baserad på prisbelönta teknologier. Användningen av krabbskal för flockning, samt Biomedia för ytterligare rening av lösta föroreningar gör bolagets lösningar till de mest hållbara i Europa. Ambitionen är att inom några år bli en av Europas främsta aktörer.

– Sedan 2016 har det skett en stor förändring i Sverige med professionell vattenrening på plats vid många av de stora infrastrukturprojekten. Både Swedish Hydro Solutions och CWE har varit viktiga aktörer för att möjliggöra tekniska lösningar för att kunna möta de tuffa miljökrav som nu ställs av myndigheterna. I Norge och Danmark noterar vi nu att samma utveckling sker och vi ser fram emot att kunna få vara med och hjälpa våra kunder även i dessa länder, säger Jakob Sjöberg, grundare och huvudägare i Swedish Hydro Solutions. 

– Vi är stolta över de resultaten vi har uppnått med CWE de senaste åren; för våra kunder, för samhället och för miljön. Nu kan vi genom detta sammangående med Swedish Hydro Solutions tillsammans utveckla mera kraft för att ta oss an flera projekt. Samtidigt kan vi få möjligheten att göra våra robusta vattenreningslösningar ännu mera miljövänliga, säger Johan Magnusson, grundare och ägare av CWE. 

PÅ bilden: Anders Lindqvist, Johan Magnusson, Jakob Sjöberg firar Swedish Hydro Solutions förvärv av Clean Water Engineering