Nyheter

OMRON presenterade framtidens fabrik under Flexible Manufacturing Roadshow i Jönköping

Experterna inom industriell automation, OMRON, har tagit sin Flexible Manufacturing Roadshow på turné runtom i Europa. Under två dagar, den 31 maj och 1 juni, besökte turnén ELMIA i Jönköping där det gavs exklusiva demonstrationer av banbrytande samarbeten och lösningar mellan människa och maskin. På över 400 m2 presenterades en rad praktiska lösningar för framtidens fabriker som möjliggör flexibla och intelligenta produktionsförbättringar.

Roadshowen inleddes i december 2021 på OMRONs Automation Center for Autonomous Mobile Robots i Annecy, Frankrike, för en utvald skara inbjudna gäster från livsmedels- och dryckesindustrin, fordonsindustrin och läkemedelsindustrin.

Vid evenemanget i Jönköping fick besökarna en förstahandsupplevelse av en rad storskaliga industriella automationslösningar inom bland annat palletering, transport och spårbarhet. Bland lösningarna som visades var OMRON:s kraftfullaste och helt autonoma mobila robot (HD-1500) för tunga laster på upp till 1 500 kg samt ett antal flexibla palleterings- och autonoma materialtransportlösningar, inklusive:

– System för transport av lådor och pallar
– OMRON TM-seriens samarbetsrobotar för palleterings- och depalleteringsapplikationer
– OMRON LD-seriens mobila robotar
– MicroHAWK maskinvisionslösningar för spårbarhet

Fall från verkliga livet

OMRON:s lösningar är framtidssäkrade för den digitala tidsåldern, vilket främjar mer smidig och flexibel produktion med minskat beroende av manuellt arbete, minskad energiförbrukning och ökad OEE.

Varje system har en kombination av naturlig navigering och valbar autonominavigering, IoT-dashboard, inbyggd serialisering som ger full spårbarhet genom hela tillverkningsprocessen, och naturligtvis OMRON:s intelligenta Sysmac-kontrollplattform.

Förutom levande flexibla tillverkningsdemonstrationer, inkluderade evenemanget även fall från verkliga livet.

 – Vi är glada att kunna ta med några av våra mest dynamiska och innovativa automationslösningar på turné runt om i Europa för första gången någonsin, så att våra svenska kunder också kan se och uppleva framtidens flexibla produktionssystem. Vi hoppas att roadshowen kan ge inspiration till vad som är möjligt med toppmoderna automationslösningar och hur företag kan växla upp sina fabriker inför framtiden, säger Roger Merkel, General Manager Sweden på OMRON. 

Fortsätter turnén

Flexible Manufacturing Roadshow fortsätter nu sin resa runt om i Europa. Efter en rundresa i Norden går resan vidare till Storbritannien, Irland, Tyskland och Portugal, innan den avslutas i Benelux-regionen.