Nyheter

Kunskapskampanj som fokuserar på FAQ om eldrivna kompressorer

De flesta företag vill bli mer hållbara men det finns fortfarande alltför många som inte är medvetna om hur de elektriska kompressorerna E-Air fungerar, hur effektiva de är eller alla fördelar de har.

Därför har Atlas Copco Power Technique Nordic skapat en åtta veckor lång kampanj där de delar med sig av kunskapen och svaren på de vanligaste ställda frågorna, detta för att öka den allmänna kunskapen och i slutändan försäljningen av de eldrivna elkompressorerna. Det är även en del av det övergripande arbetet kring hållbarhet, där Atlas Copco målmedvetet arbetar mot nollutsläpp.

Atlas Copco Power Technique Nordic har precis lanserat en kommunikationskampanj som fokuserar på kunskap och fördelarna med E-Air elektriska kompressorer. Kampanjen #AllAboutEAir delas i sociala medier och koncentrerar sig på de tekniska praktiska detaljerna som alla entreprenörer är angelägna om att känna till, och betonar de väsentliga fördelar som elektrifiering för med sig.

Det senaste året har allt fler regioner i Norden skärpt kraven för utsläpp, vilket har drivit på övergången till elektrifierade byggmaskiner samtidigt som klimatanpassning och CO2 avtryck har blivit ord som alla känner till. Men fortfarande finns det många som är misstänksamma och undrar över om de eldrivna kompressorerna verkligen kan utföra samma arbeten som de dieseldrivna.

– Det är dessa personer vi behöver nå nu, säger marknads- och kommunikationschef Brita Bläsung och fortsätter: Över 100 E-Airs finns redan runt om i Norden och de uppskattas varje dag av användarna, men nu vill vi ta nästa steg. Med den mycket bättre miljöprofilen och det breda sortimentet kan E-Air användas av i stort sett alla.

Eldriften minskar både utsläpp, kostnader och buller

För entreprenörerna är skälen till att välja E-Air många, men minskad miljöpåverkan och lägre driftskostnader är nog de viktigaste. Ser vi istället till operatören dvs personen som använder maskinen, är istället möjligheten att utföra arbeten inomhus, minskat buller och att kompressorn har lägre vikt till samma prestanda mer värdefullt. Faktum är att E-Air inte låter mer än ett vanligt samtal (61 dBA), vilket gör det smidigt att använda maskinen både inomhus och i stadsmiljö eftersom dessa är mer bullerkänsliga. För beställare som har en lång lista på miljökrav som ska uppfyllas vid upphandling och genomförande av projekt, ställer det stora krav på samtliga underentreprenörer. Här är elektriskt drivna kompressorer en perfekt lösning eftersom de ansluts till elnätet via en enkel plug-and-play anslutning och därmed inte kräver någon hantering av diesel alls.

– Allt fler beställare har börjar räkna på totalkostnaden för maskiner, vilket är helt sunt, säger produktchef Viktor Pihl och fortsätter: Det är ju summan av kostnaden för inköp, drift, service delat med livslängden som ger hela kalkylen. Att använda E-Air är en riktig ”win-win” för både totalekonomi och miljön!

Vid arbeten i bostadsområden och i slutna utrymmen så som tunnelbana, tunnlar eller gruvor, ger E-Air-serien också tillförlitligt flöde av tryckluft utan några skadliga partiklar och kväveoxider. Det minskar behovet av luftventilation i alla underjordiska applikationer och bidrar till en minskad driftskostnad jämfört med användning av dieselkompressorer. Väljer beställaren att dessutom föreskriva en nordisk energimix som har många förnyelsebara energikällor, så blir de lokala utsläppen noll och växthusgasen CO2 minskar dramatiskt.