Nyheter

ABB-teknik främjar produktions- och energieffektivitet vid Europas största petrokemiska investering på 20 år

ABB tillsammans med Hyundai Engineering och Técnicas Reunidas har anställts för att installera deras marknadsledande distribuerade styrsystem (DCS) ABB Ability™ System 800xA vid den nya anläggningen Olefin III i Plock, Polen. Genom att integrera styrarkitekturen ABB Ability™ System 800xA i hela megaanläggningen kommer PKN Orlen fortlöpande kunna övervaka och analysera anläggningens produktivitet, maximera tillgångsprestanda, hantera energiförbrukningen, säkerställa produktkvalitet och optimera processeffektivitet i realtid.

Genom att dra nytta av den kontinuerliga dataströmmen kommer företaget i linje med målet att uppnå en 30 procentig minskning av koldioxidutsläppen per produktton, att kunna fatta bättre underbyggda och korrekta beslut för att driva på en effektiv energianvändning. Det innefattar att bibehålla en noggrann kontroll över förbrukningen av råvaror, anläggningens energinivåer och avfallet med biprodukter.

– Som en del av vår hållbarhetsstrategi satsar ABB på att stötta våra kunder att minska sina årliga koldioxidutsläpp med över 100 megaton per 2030. Genom att kombinera vår kompetens på marknaden tillsammans med vår ledande DCS-teknik för komplex anläggningsdrift kan vi hjälpa PKN Orlen att maximera deras avkastning på investerat kapital, säger Brandon Spencer, chef för ABB Energy Industries.

Tillsammans med DCS kommer ABB också att leverera flera system som ska säkerställa att komplexet drivs på optimala säkerhetsnivåer, inklusive ett Burner Management System (BMS), ett Emergency Shutdown System (ESD) samt ett High-Integrity Pressure Protection System (HIPPS). De kompletteras med en industriell cybersäkerhetslösning som fokuserar på att minska påverkan från cyberhot mot komplexet.

Alkener utgör basföreningen som består av kolväten som producerar olika typer av vardagsprodukter som rengöringsmedel, hygienprodukter och läkemedel, inklusive syntetfiber i skyddskläder och masker (PPE). Den globala marknaden värderades till 232,45 miljarder dollar 2020 och förväntas växa med 4,5 procent per år och 2028 uppnå 329,30 miljarder dollar.[1] Den exponentiella tillväxten drivs av konsumentefterfrågan och ökad användning inom den globala plastindustrin.

Projektet planeras vara slutfört under 2024 och anläggningen tas i drift 2025. För att stödja denna tidslinje kommer ABB att tillämpa sin unika projektmetodik Adaptive Execution™. Adaptive Execution™ använder virtuell teknik och digitalisering för att leverera en strömlinjeformad, standardiserad och smidig upplevelse för alla intressenter. Genom denna metod kan ABB minska på leveranstiden med upp till 30 procent, uppstartstiden med upp till 40 procent och de totala automationsrelaterade kapitalkostnaderna med upp till 40 procent.