Nyheter

Avfall Sverige: ”Varför så tyst om Sveriges överlägsna energikälla?”

”Sverige har tillåtit sig att bli omsprunget av andra länder när det gäller produktionen av biogas – en miljömässigt överlägsen energikälla. Vi har en möjlighet att komma i kapp men det kräver politisk handlingskraft.”

Potentialen är enorm, skriver Avfall Sveriges vd Tony Clark i en debattartikel i Expressen:

”Sverige har tillåtit sig att bli omsprunget av Danmark och andra länder när det gäller produktionen av biogas – en miljömässigt överlägsen energikälla. Vi har en möjlighet att komma i kapp men det kräver politisk handlingskraft. Potentialen är enorm. Kemibolaget Perstorp skulle själva kunna köpa upp hela Sveriges samlade biogasproduktion och SSAB behöver nästan lika mycket till sin gröna omställning. Att dra benen efter sig i den här frågan äventyrar både vår försörjningstrygghet och industrins omställning.”

”Det har tagits ett antal steg i rätt riktning det senaste året – också efter Putins invasion av Ukraina – men takten behöver snabbas upp. De beslutsfattare som ska styra Sverige efter valet i september behöver skyndsamt:”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/varfor-sa-tyst-om-sveriges–overlagsna-energikalla/