Nyheter

Åtta värmländska energiföretag samarrangerar elnätsbranschens största mässa

Efter att årets jättemässa EBR Metod- och maskindagar 2022 just har avslutats offentliggörs nu nästa mässas värdar. År 2026 kommer inte mindre än åtta värmländska energiföretag, med Karlstads El- och stadsnät i spetsen, stå värd för elnätsbranschens största mässa.

EBR Metod- och maskindagar är ett unikt branschevenemang som likt OS bara arrangeras vart fjärde år. Det är branschorganisationen Energiföretagen Sverige som står bakom mässan och som med fyra års mellanrum anordnar den tillsammans med ett nytt medlemsföretag, i den aktuella medarrangörens hemstad. År 2026 blir ett speciellt år då hela åtta värmländska energiföretag står värdar för mässan tillsammans i Karlstad.

– EBR Metod- och maskindagar är ett väldigt viktigt branschevent. Mässan ger bra insikter om nya byggmetoder och verktyg för ett effektivt och säkert arbete. Kanske speciellt för oss mellanstora aktörer, som är lite mindre på marknaden. EBR Metod- och maskindagars koncept är beprövat och väl fungerande. Därför är det stort för oss Värmlandsanknutna bolag att få stå som arrangörer för mässan 2026, säger Jonas Persson, vd för Karlstads El- och Stadsnät.

Till årets mässa i Eskilstuna kom drygt 1500 deltagare och 100 utställande företag. Nu startar planeringsarbetet inför nästa mässa om fyra år, då de kommande årens nya metoder, maskiner och verktyg för eldistributionsanläggningar ska visas upp på värmländsk mark.

Det är den så kallade Värmlandsgruppen som kommer stå värd för mässan 2026. Gruppen består av Karlstads- El och Stadsnät, Karlskoga Energi och miljö, Kristinehamns energi, Näckåns energi, Degerfors energi, Bengtsfors energi, Filipstad energinät och Arvika teknik.

– Det känns lite extra roligt att flera energiföretag ska stå värd för EBR Metod- och maskindagar nästa gång. Då årets mässa blev väldigt lyckad ser jag fram emot att börja förbereda 2026 års version tillsammans med de åtta värmländska energiföretagen, säger Jenny Åkerberg, projektledare för EBR Metod- och maskindagar på Energiföretagen Sverige.