Nyheter

Ny industribelysning från Vimmerby

Aura Light utökar sin produktfamilj för industribelysning med Helags, en belysningsarmatur främst för industri men också för en rad andra applikationsområden då den passar i rum med både hög- som låg takhöjd. I samarbete med Hydro använder man koldioxidsnål aluminium som sänker produktens klimatavtryck. Tillsammans med den populära industriarmaturen Sarek erbjuder Aura Light nu ett komplett sortiment av industribelysning till den professionella marknaden. Helags och Sarek är båda designade av vårt utvecklingsteam i Vimmerby, där armaturerna också produceras. 

Helags är en robust industriarmatur försedd med högkvalitativa komponenter, avsedda för att hålla under lång tid. LED-modulen i Helags är utbytbar. Detta följer de nya EU-direktiven om att på ett enkelt sätt kunna byta ut LED-modulen när den är förbrukad, berättar produktchef Rasmus Andersson.

– De elektriska komponenterna och LED-modulerna är noga utvalda för att ge produkten en lång livslängd och i de flesta versioner av armaturen ger vi en garanti på över 100 000 brinntimmar. Jag tror därför inte att kunden kommer att se ett behov av att byta ut LED-listen i närtid men det är bra att möjligheten finns utifrån en flexibilitets- och hållbarhetsaspekt, menar Rasmus. 

Helags finns i flera olika ljusflöden och ljusfördelning vilket gör att den blir universal i sitt användningsområde. Primärt kommer den att installeras i industrimiljöer, men det är fullt möjligt att installera den även i inomhusmiljöer. Armaturen finns i kapslingsklass IP23 och IP54 och tål därmed även tuffare miljöer med smuts och damm.

Armaturhus av koldioxidsnål aluminium för lägre klimatavtryck

I samarbete med Hydro har vi försett armaturhuset på Helags med Hydro REDUXA som är ett av Hydros grönare aluminiumalternativ bestående av primärt aluminium som producerats med förnybar energi. Hydro REDUXA erbjuder 4,5 gånger lägre CO2 per kilo aluminium än det globala genomsnittet, detta tack vare användningen av förnybar energi från vatten, vind och sol.

Valet av material och komponenter är viktiga i utvecklingsprocessen av nya produkter:

– Hållbarhet finns i vårt DNA, och i framtagande av en ny produkt tittar vi på hur vi kan göra skillnad utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Att välja energieffektiva och långlivade komponenter och material som har ett lägre avtryck på miljön är självklart för oss. avslutar Rasmus. 

Läs mer om Helags:  

www.auralight.se