Nyheter

Sverigedemokraterna: ”Vilseledning om kärnkraften är regeringens paradgren”

”För ska Sverige ha tillgång till el under årets alla timmar till rimliga priser, då kan vi inte stänga dörren till något fossilfritt alternativ. Kärnkraft är det enda sättet att garantera en leveranssäker, inhemsk och planerbar elproduktion.”

Det skriver Mattias Bäckström Johansson (SD) och Petter Nilsson (SD) i ett debattinlägg i Västerbottens-Kuriren:

”Sedan energiöverenskommelsen från 2016 och med regeringens kärnkraftsfientliga politik har Sveriges kraftsystem i allt högre grad blivit väderberoende, där elen i mindre utsträckning produceras när vi behöver den. I södra Sverige råder det ett kraftigt underskott av elproduktion efter reaktornedläggningarna och där det nu är smutsig kolkraft och rysk naturgas som sätter priset på el.”

”När nu bransch efter bransch ska ställa om för att bli fossilfria kommer elanvändning öka avsevärt och där mycket talar för att den kommer dubbleras under de närmsta tjugo åren.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.vk.se/2022-05-25/debatt-vilseledning-om-karnkraften-ar-regeringen-paradgren