Nyheter

Roadshow med Axalta: Nya allt-i-ett-portföljen för korrosionsskydd

Axalta har påbörjat en europeisk roadshow för att tillkännage nya tillägg till allt-i-ett-portföljen för korrosionsskydd. De senaste rostskyddsprodukterna drar nytta av hela spektrat av termoplast-, värmehärdande- och flytande teknologier för att förbättra Axaltas befintliga utbud av miljövänliga lösningar för alla användningsområden.

Vid det första eventet på Parc Olympique Lyonnais i den franska staden Lyon fick en utvald grupp kunder, journalister och intressenter inom branschen en förhandstitt på de senaste banbrytande tilläggen till Axaltas utbud av lösningar för korrosionsskydd.

Dessa inkluderar:

Alesta® ZeroZinc Uniprime – en universell primer som möjliggör användning av en enda primer för alla substrat
Abcite® 2060 – en korrosionsskyddande enskiktslösning som kan appliceras med flamsprayteknik
AquaEC™ 3500 EP– den senaste generationen av katodiska tennfria elektrodeponeringsbeläggningar som erbjuder ett överlägset korrosionsskydd för skarpa kanter
Plascoat® PPA 742 primer – en termoplast i ett skikt som kan användas som primer och är speciellt utformad för att målas över med Alesta® topcoat

De senaste produkterna är skapade på framgången hos de befintliga korrosionsskyddsprodukterna såsom serierna Abcite®, Plascoat®, Alesta® ZeroZinc och AquaEC™ för att tillgodose en allt mer specifik mängd korrosionsskyddskrav.

Pascal Nicard (Teknisk chef på Axalta) kommenterade: ”Det här är ett avgörande ögonblick inom korrosionsskyddsindustrin. Vi inser att kundernas behov ständigt förändras och har därför utvecklat ett miljövänligt allt-i-ett-erbjudande för korrosionsskydd som tillgodoser kraven hos alla projekt oavsett miljön. Vi har 150 års erfarenhet inom industriella beläggningar och insikter från en global kundbas och är det enda företaget som kan tillhandahålla ett komplett skydd genom vår portfölj av termoplastiska, värmehärdande och flytande korrosionsskyddslösningar med full överensstämmelse av internationella bestämmelser.”

De närvarande fick en introduktion av Axaltas digitala verktyg och utbildningsresurser vars mål är att tillhandahålla den tydligaste och enklaste vägen till optimala ytbeläggningsresultat. Genom att förse kunder med all information om de tekniska aspekterna hos Axaltas produktsortiment gör vi identifieringen och implementeringen av de bästa möjliga lösningarna så strömlinjeformad som möjligt.

Pascal Nicard fortsatte: ”Vårt mål är att samarbeta med våra kunder med deras korrosionsskydd och hjälpa dem att hitta exceptionella ytbeläggningar genom att utrusta dem med de verktyg och kunskaper de behöver för att lyckas. Vi önskar att göra resan så enkel som möjligt och är engagerade i att stödja kunder genom en kombination av utbildningsmaterial, utbildningsprogram och dedikerad teknisk support. På så sätt ger vi dem möjlighet att använda produkter på ett sätt som maximerar produktiviteten, effektiviteten och kvaliteten.

Evenemanget lyfte även fram vikten av hållbarhet inom ramen för korrosionsskydd. Ett ökat fokus på miljön har spelat en stor roll i utformningen av den senaste serien av

korrosionsskyddslösningar, de är alla ISO 12944-6/9-ackrediterade och ger en exceptionell prestanda och estetik utan användning av lösningsmedelsbaserade material.

Pascal Nicard:

– Vikten av att möta marknadens hållbarhetskrav kan inte överskattas och vi tror att våra lösningar kan spela en integrerad roll i bevarandet av planeten och dess resurser genom att förlänga livslängden på ytor i en stor mängd krävande miljöer. Att tillhandahålla högre nivåer av ytskydd är mer kostnadseffektivt för våra kunder på lång sikt och eliminerar det kostsamma kravet på material som ska bytas ut. Effektiva rostskyddsbeläggningar får inte skapas på bekostnad av miljön vilket är anledningen till att våra lösningar efterlever miljöbestämmelser över hela världen och på så sätt ger kunder sinnesfrid ur både ett prestanda- och miljöefterlevnadsperspektiv.

Axalta kommer att visa upp sitt utbud av korrosionsskyddslösningar under en mängd olika roadshow-evenemang över hela Europa under nästa år.

För mer information om Axaltas korrosionsskyddserbjudande klickar du:

här