Nyheter

Borlängeföretag är en del av jätteinvestering i Vansbro

Nyligen offentliggjorde livsmedelsföretaget Orkla en storinvestering i sin fabrik i Vansbro. Det lilla Borlängeföretaget Qestio AB kommer att leda projektet som innebär en satsning på flera hundra miljoner kronor.

– Det har varit ett intensivt arbete de senaste åren som har resulterat i denna investeringsplan. Qestio har varit ett stort stöd och en viktig samarbetspartner för att ta  fram ett förslag till lösning, säger Birgitta Nilsson fabrikschef på Orkla Vansbro. Qestio AB startades så sent som för två år sedan. Företaget har specialiserat sig inom utveckling och effektivisering av produktionsprocesser. Vid starten arbetade grundaren Fredrik Karlsson ensam i företaget, sedan dess har företaget utvecklats snabbt och har nu sex anställda.

Qestio har på uppdrag av Orkla gjort studier och analyser som visar att det finns potential att förbättra produktionseffektiviteten. Därefter skapades en plan för de
åtgärder som nu kommer att skapa kapacitetsökningen. Satsningen medför även att energianvändningen i fabriken minskar med 20 procent.

– Orkla har nu bestämt sig för att göra den här satsningen och vi har fått i uppdrag att leda arbetet med att projektera och genomföra den. Det är vi både glada och stolta för, avslutar Fredrik Karlsson.