Nyheter

Robotar för en flexibel och hållbar industri

Kollaborativa robotar och robotar för en flexibel och hållbar industri står på agendan när ABB ställer ut på Elmia Automation 2022. Besök montern D02:40 och se hur ABB hjälper sina kunder att automatisera sin produktion samt hur företaget driver den ökande robotiseringen och den allt mer flexibla tillverkningen.

Den 10-13 maj när Elmia Automation slår upp portarna finns ABB på plats med en monter där besökarna får ta del av hur ABB:s intelligenta robotlösningar stödjer företag långt bortom traditionell tillverkning, ökar produktivitet och flexibilitet i segment med hög tillväxt. ABB satsar stort och visar en betydande del av företagets erbjudande inom robotik inklusive flexibla robotstationer, moderna samarbetande robotar och autonoma robotsystem.

Möt hela cobotfamiljen och ny stor industrirobot

Exempel på innehåll i montern är ABB:s hela cobotfamilj – den bredaste cobotportföljen på marknaden –  med GoFa, SWIFTI och YuMi (enarmad och tvåarmad) samt den nya stora ABB-roboten IRB 5710 för bland annat materialhantering vid batteriproduktion till elfordon. I montern presenteras också ABB:s robotserviceerbjudande med bland annat livscykelanalys och Connected Services. Dessutom visas ABB:s FlexLoader-familj för maskinbetjäningstillämpningar inom metallindustrin. Robotsystemen med standardceller är inriktade på att maximera flexibiliteten och maskinutnyttjandet samtidigt som förlorad produktivitet som orsakats av oförutsedda produktionsstopp minimeras. Ytterligare ett dragplåster är en självkörande AMR (Autonomous Mobile Robot) från ASTI, en ledande global tillverkare av autonoma mobila robotar som ABB förvärvade förra året och som har gjort ABB till det enda företaget som erbjuder en komplett portfölj för nästa generations flexibla automation.

– Vi ser mycket fram emot årets mässa. Den är en viktig arena för företag inom tillverkande industri och en spännande mötesplats för att svensk industri ska kunna fortsätta vara konkurrenskraftig och hänga med i utvecklingen mot framtidens produktion. Vi vill betjäna våra kunder och berätta om och visa de senaste lösningarna inom robotteknik, automation och den uppkopplade fabriken. Detta för att ge idéer om hur man ytterligare kan stärka sina företag för framtiden och visa hur man kan öka sin konkurrenskraft på ett hållbart sätt, säger Susanne Timsjö, marknads- och försäljningschef för ABB Robotics i Sverige.

I montern går det också bra för besökarna att testa att programmera en cobot. Det handlar om all slags programmering men framför allt om ABB:s programvara för robotsimulering och offline-programmering, RobotStudio®, Dessutom berättar ABB om robotutbildningsprogrammet, det vill säga de kurser som företaget arrangerar främst i Robotics Experience Center i Västerås.

ABB anordnar en mängd seminarier i sin monter under mässan, exempelvis om Random Bin Picking, cobotfamiljen, nya IRB 5710, FlexLoader M, RobotStudio, AGV:er från ABB och hur man optimerar sitt underhåll och sin livscykelplan. Plus att Ingemar Reyier från Robotdalen/ABB Robotics deltar på Automationsscenen den 11 maj och pratar om banbrytande projekt inom robotikovana branscher. Även Susanne Timsjö kommer att medverka i en paneldebatt på Stora scenen den 12 maj kring begreppet IndTech (samlingsnamnet för teknologier som implementeras för att göra industrin smart).