Nyheter

Epiroc introducerar nya V Cutter

Med sin V-formade design sätter den senaste rotationsfräsen från Epiroc en ny standard inom dikning och stenbrytning. Den till synes enkla lösningen ger en extraordinär effektivitet med energibesparingar på upp till 40 procent.

I en värld där avancerad teknik utvecklas snabbare än någonsin känns det tryggt att en del av den revolutionerande produktutvecklingen är självförklarande.

– Tidigare har effektivitetsproblemen vid dikning lösts med avancerade och dyra lösningar. Vi är glada över att kunna presentera ett alternativ som sparar tid och pengar i princip hela vägen från investering till energi och slitage på bäraren. Och allt detta uppnås genom trummornas vinklar, säger Gordon Hambach, Global Business Manager för Hydraulic Attachment Tools på Epiroc.

VC 2000 tar driftsäkerheten, robustheten och användarvänligheten hos Epirocs rotationsfräsar till en ny nivå. Den V-formade konstruktionen gör det möjligt att skära med plan botten, så att inget material lämnas orört mellan trummorna.

En vanlig rotationsfräs måste röra sig från sida till sida för att skapa ett jämnt dike, något som ger extra slitage på bärararmen. VC 2000 uppnår samma resultat genom att bara röra sig rakt fram. Den fungerar ungefär som en hink och blir därför både enklare att använda och smidigare för bäraren. Arbetet går mycket snabbare att utföra och kräver betydligt mindre energi. Om man räknar med stilleståndstid och underhåll blir kalkylen ännu mer attraktiv.

Nya VC 2000 har alla de egenskaper som utmärker de klassiska rotationsfräsarna från Epiroc – robusta cylindriska kugghjul, anpassningsbar växelmotor med högt vridmoment och QuickSnap-fästsystem för snabba och enkla dubbbyten. Den levereras som standard även med Pro-fästet, som leder alla hydraulslangar genom förlängningsarmens mitt så att de inte är i vägen. Det finns även mekaniska och hydrauliska roterbara fästen samt dammskyddande vattenspraysystem. Ett annat tillval för ökad övergripande effektivitet är övervakningssystemet HATCON. Det håller reda på drifttimmar, platser och serviceintervall och visar informationen på praktiskt taget alla skärmar via MyEpiroc.

– Att erbjuda lösningar som kan hjälpa våra kunder att nå nya nivåer är givande, inte minst när det gäller energibesparing och hållbarhet. Det inspirerar oss att hela tiden tänka nytt när det gäller alla aspekter av vårt erbjudande, och VC 2000 är definitivt ett resultat av det, avslutar Gordon Hambach.

Läs mer på:

epiroc.com/thinkV