Nyheter

ABB utökar KPM-portföljen

ABB lanserar sin nya KPM KB2 Ranger Model, en arkbrottsdetekteringsenhet som är okänslig för pappersstopp, färg- och kvalitetsförändringar för högsta drifttid med lägsta nödvändiga underhåll.

Som det senaste tillskottet till ABB:s branschledande KPM Sheet Break Detector-portfölj är denna beröringsfria optiska sensor särskilt viktig för pappers- eller kartongtillverkare som gör frekventa kvalitetsändringar eller färgat papper. Kalibreringen med ett knapptryck avlägsnar behovet av komplicerade, kvalitetsspecifika inställningar, medan metoden för RGB (RGB break profiling method) minskar falska positiva resultat och uppdateras automatiskt för mer robust detektering över tid.

KPM KB2 Ranger Model erbjuder ett längre mätavstånd – upp till 1,5 meter – och sidoinstallation för att hålla sensorhuvudet utanför maskinen. Den kan ge tillförlitlig brottdetektering i alla konfigurationer, som mot filt, vira eller cylindrar, och dess fritt justerbara sensorhuvud kan upptäcka brott från alla vinklar. Detta undviker att papper fastnar på sensorhuvudet, vilket möjliggör högre tillförlitlighet och noggrannhet för alla pappers- och kartongkvaliteter, oavsett färg.

Medan sensorhuvudet tål höga temperaturer, monteras elektronikenheten utanför maskinkåpan med hjälp av fiberoptiska kablar, vilket förhindrar att elektroniken påverkas av smuts, ånga eller temperatur och bibehåller hög tillförlitlighet även i en miljö med hög luftfuktighet.

Till skillnad från jämförbara lösningar som kräver installation i maskinen, utökar ABB:s KPM KB2 Ranger Model det nuvarande erbjudandet för att leverera högre drifttid och minskad oplanerad stilleståndstid. Den kräver minimalt, om något, underhåll och rengöring på grund av dess luftrensade sensor som håller enheten ren för kontinuerlig och problemfri drift.

– Vår KPM Sheet Break Detector är erkänd som den bästa på marknaden och det beprövade valet för installationer i tuffa miljöer eller där utrymmet är begränsat, säger Karin Hermansson, Product Line Manager, ABB. Vi är glada över att kunna dela nya KB2 Ranger för att erbjuda ytterligare alternativ för bruk som står inför frekventa kvalitetsändringar eller färgrelaterade problem, samtidigt som vi visar vårt engagemang för kontinuerlig innovation kring optimeringslösningar för bruk.

KB2 är tillämpbar globalt för pappers-, mjukpappers-, kartong- och massamaskiner och kan användas på press- eller torksektioner.