Nyheter

Schneider Electric lanserar antimikrobiella tryckknappar för en säkrare industriell arbetsmiljö

Nu öppnar Schneider Electric upp för en säkrare industriell arbetsmiljö med antimikrobiella tryckknappar i serien Harmony. Förutom möjligheten att få tryckknappar i trådlös variant så kan den mikrobiella tillväxten nu minskas med nästan 100 procent.

Harmony är Schneider Electrics serie med innovativa tryckknappar för industrin. Sedan tidigare har företaget lanserat trådlösa versioner av hela sitt sortiment av Harmony XB4 och XB5. De trådlösa tryckknapparna drivs av en sändare som varken kräver batterier eller kabeldragning.

Nu lanserar Schneider Electric tryckknappar som är behandlade med ett antimikrobiellt tillsatsmedel av silverglas och som är avsedda att hämma bakteriell och mikrobiell påväxt. Tillsatsmedlet är registrerat hos USA:s Environmental Protection Agency (EPA).

Det antimikrobiella tillsatsmedlet är utformat för att införlivas med tryckknapparnas råmaterial för att bevara deras integritet och hämma bakterie- och mikrobiell påväxt som orsakar lukt, missfärgning, färgning, försämring eller korrosion på tryckknapparnas yta.

Säkra och solida trådlösa knappar för industriella miljöer

Tryckknapparna är utformade för att passa i krävande industriella miljöer och i olika typer av transportsystem och de passar även i byggnader för styrning av exempelvis belysning och dörröppning. De nya knapparna hämmar den mikrobiella tillväxten med 95 procent på 15 minuter och med en effektivitet på 99,9 procent på 2 timmar.

Fördelar med Scheider Electrics antimikrobiella tryckknappar:

Hämmar mikrobiell påväxt på tryckknappar

Förbättrar rengörings- och saneringsrutinen

Ingen förlust av antimikrobiell funktion över tid: hålls inaktiv tills den kommer i kontakt med bakterier

Läs mer:

Här finns mer information om Harmony-serien

Upptäck hur #IndustriesOfTheFuture hjälper företag att #MakeItForLife