Nyheter

Epiroc vinner stor gruvutrustningsorder

Epiroc, produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har vunnit en stor order från Kamoa Copper SA för gruvutrustning som kommer att användas vid en stor underjordsgruva i Demokratiska republiken Kongo.

Kamoa Copper har beställt Minetruck MT65, den underjordsgruvtruck i fält som tar mest last, samt Scooptram ST18 lastare och Boomer 282 ortdrivningsriggar. De förstklassiga maskinerna kommer att användas vid Kamoa-Kakula-gruvan, där Epiroc även kommer att tillhandahålla teknisk support samt utbildning av operatörer. Gruvan, som började kommersiell produktion 2021, drivs av ren, förnybar vattenkraft. Genom planerade utbyggnader i etapper är Kamoa-Kakula positionerad för att bli en av världens största kopparproducerande gruvor.

Utrustningsordern värderas till cirka MSEK 160 och bokades under första kvartalet 2022.

Den nya Kamoa-Kakula-gruvan är ett mycket spännande och klimatambitöst projekt, säger Epirocs VD och koncernchef Helena Hedblom. Vi är stolta över att bidra till gruvans säkerhet, energieffektivitet och produktivitet genom våra toppmoderna produkter och lösningar.

Alla maskiner kommer att utrustas med Epirocs telematiksystem, som möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid. Minetruck MT65 och Scooptram ST18 kommer att installeras med Epirocs Rig Control System, RCS, som gör dem redo för Epiroc 6th Sense-funktioner som fjärrstyrning och automation.