Nyheter

Smolteks vd Håkan Persson utsedd till vd även för koncernbolaget Smoltek Semi

Smoltek Nanotech Holding AB meddelar att bolagets vd Håkan Persson även tar över som vd för koncernbolaget Smoltek Semi AB från och med den 1 maj. Denna förändring genomförs till följd av att Smoltek Semis nuvarande vd Ola Tiverman valt att lämna sin roll för nya utmaningar, samtidigt som de funktioner som ingår i Ola Tivermans nuvarande roll delvis kommer att omfördelas som en del av den pågående och tidigare kommunicerade förstärkningen av Smoltek Semis organisation.

Genom att låta Smolteks vd Håkan Persson ta över vd-rollen för koncernbolaget Smoltek Semi uppnås en mer koncentrerad beslutsväg. Detta under en fas där den fortsatta utvecklingen av Smoltek Semi med fokus på att färdigställa en robust massproduktionsprocess och ta bolagets ultratunna CNF-MIM-kondensatorer till marknaden, bedöms vara av stor betydelse för hela koncernen. Den nya kombinerade rollen som vd för både Smoltek och Smoltek Semi är även i linje med Håkan Perssons bakgrund som vd för flera noterade teknikbolag.

– Jag vill tacka Ola Tiverman för ett förtjänstfullt arbete som har bidragit till att vi nu har en tydlig väg framåt för Smoltek Semi. Detta innebär fortsatt fokus på att industrialisera och kommersialisera våra ultratunna CNF-MIM-kondensatorer, samtidigt som vi bygger ut Smoltek Semi-teamet kraftigt med ett antal nya roller för att klara av detta på bästa möjliga sätt. Jag ser fram emot att personligen leda denna fas i Smoltek Semis utveckling, och framtiden får utvisa om min nya kombinerade vd-roll blir permanent eller om vi väljer att utse en ny vd för Smoltek Semi längre fram, säger Smolteks vd Håkan Persson.