Nyheter

Centerpartiet: ”Se till att betydande delar av skatten från elproduktion återförs till kommunerna”

”Dagens system är helt enkelt felkonstruerat. Med en mer rättvis beskattning, där betydande delar av skatten från elproduktion återförs till kommunerna, så kan det bli intressant och attraktivt för norra Sveriges kommuner att driva den svenska elektrifieringen. I dagens formativa skede vore detta också en stor möjlighet för norra Sverige.”

Det skriver Helena Lindahl, riksdagsledamot (C), Gumbodahamn  och Helena Lundgren, oppositionsråd (C) i Vindeln i en debattartikel i Västerbottens-KurirenVäster-Bottens:

”Centerpartiet har länge, i princip ensam på den politiska kartan, drivit på för en återbäring av skatter från elproducerande fastigheter till de lokalsamhällen där kraften produceras. Det grundar sig i allt väsentligt att våra vattenkraftskommuner i en historisk kontext mer eller mindre blivit lurade.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.vk.se/2022-04-18/debatt-se-till-att-betydande-delar-av-skatten-fran-elproduktion-aterfors-till-kommunerna