Nyheter

Framtidsstyrelsens första träff

Tidigare i år utsågs IKEM:s tredje Framtidsstyrelse och nu har gruppen träffats för första gången för ett dygnslångt möte i Stockholm. Framtidsstyrelsen är ett nätverk med yngre personer från medlemsföretag som under två år deltar i ett utvecklings- och ledarskapsprogram.

Nu har den första träffen genomförts i Stockholm för den omgång som kommer att arbeta tillsammans under 2022 och 2023. Mötet för den nya gruppen inleddes med att deltagarna bland annat berättade om vilka förväntningar de har på programmet.

– Att få lyfta blicken och lämna sin egen bubbla, att få höra vilka frågor som är viktiga för andra företag och kunna lära sig av kollegor i andra företag. Att få lära mig mer om hur man jobbar med de politiska frågorna och hur IKEM som bransch- och arbetsgivarorganisation driver sina frågor var några av deltagarnas kommentarer.

Genom Framtdsstyrelsen vill IKEM vill förbättra kunskapsöverföring, öka inspirationen och bygga kompetens för innovations- och kemibranschens framtida ledare.

Framtidsstyrelsen för 2022-2023 består av nedanstående personer:

Johanna Andmarken, STMicroelectronics Silicon Carbide

Ylva Borgström, Trinseo

Loudin Daoura, Sobi

Tim Ericsson, Borghamns Stenförädling

Simon Hedin, Wibax

Elin Hermansson, Hållbar Kemi

Christoffer Holmqvist, Nammo Sweden

Adrian Kokko, Cytiva

Ludwig Kollberg, Preem

Anna Lindqvist, Phadia

Elin Nilsson, Perstorp

Fredrik Sundlöf, Nynas

Hector Tremearne Ripellino, Valneva

Martin Wandegren, Elis Textilservice