Nyheter

Lars-Erik Klas blir ny vd för Moelven Edanesågen AB

Lars-Erik Klas tar över uppdraget som vd för Moelven Edanesågen efter Jörgen Olofsson som nu blir projektledare för bolagets senaste stora investeringssatsning. Lars-Erik tillträder posten 1 augusti.

– Lars-Erik har lång erfarenhet av ledande befattningar från företag verksamma i flera olika branscher. Med hans tidigare erfarenheter och kunskaper är jag övertygad om att han kommer axla rollen som vd på Moelven Edanasågen på ett mycket förtjänstfullt sätt, säger Bjarne Hønningstad, divisionschef för Moelven Wood och Styrelseordförande, Moelven Edanesågen AB.

Lars-Erik är utbildad inom produktionsteknik, logistik och materialteknologi vid Sundsvalls Högskola. Han kommer närmast från uppdraget som underhållschef hos Holmen AB, Iggesund Paperboard AB och Iggesunds Bruk.

– Moelven Edanesågen har funnits i generationer och varit betydande för samhället under lång tid. Jag känner stolthet och stor ödmjukhet i uppdraget som vd, och tillsammans med medarbetarna, utveckla Moelven Edanesågen mot en ny epok i företagets fina industriella historia, säger Lars-Erik.

Storsatsning på utveckling

Moelven Edanesågen står inför sin största investeringssatsning någonsin, där hela produktionsprocessen ska totalrenoveras. En investering om 450 miljoner kronor, som nu ska projektledas av tidigare vd Jörgen OIofsson.

– Jörgen är en av de bästa inom teknisk utveckling i Moelven och efter 36 år som vd är det ett gemensamt beslut att han nu istället ska leda investeringsprojektet. Jag vill passa på att tacka Jörgen, som haft en betydande roll för Moelven Edanesågens utveckling, och jag är övertygad om att han kommer vara med och fortsätta göra skillnad i sin nya roll som projektledare, säger Bjarne.