Nyheter

Elektriker Stockholm

Vi behöver el i princip överallt, och för nästan allt. Det behövs både hemma och på arbetsplatsen, och på alla andra platser där vi befinner oss. Vi behöver el för allt från belysning, kylskåp och spis till värme och laddboxar – och allt däremellan. Exakt vad man behöver el till varierar förstås en del, men vi är alla mer eller mindre beroende av el, på ett eller annat sätt. Det är dock inte alltid elen fungerar som man skulle vilja, och det kan finnas tillfällen då man behöver anlita en elektriker.

Därför ska du anlita en elektriker

En elektriker kan hjälpa till med allt från mindre elarbeten till större och mer avancerade arbeten. Även om många elarbeten kan fixas själv så är det alltid en bättre idé att faktiskt låta ett proffs göra det, inte minst för att du då har papper på att arbetet är utförst på ett korrekt sätt – och skulle någonting ändå bli fel så ligger inte ansvaret hos dig.

Något som är viktigt att tänka på när det gäller alla typer av arbeten i hemmet är att försäkringar inte gäller när du har fixat saker på egen hand. Det krävs nästan alltid att du kan visa papper på att en behörig person har utfört arbetet för att försäkringen ska gälla. Självklart utgår man inte från att något kommer bli fel, men om något händer så kan det bli både besvärligt och kostsamt. Anlitar du en elektriker så ökar du inte bara chanserna att jobbet faktiskt blir korrekt utfört, utan du kan även känna dig trygg med att försäkringen gäller.

Med det sagt så finns det förstås många andra fördelar med att vända sig till ett proffs när elarbeten ska utföras. Det är förstås säkrare att anlita någon som är utbildad och van vid att göra denna typ av jobb, du sparar tid och energi och kan dessutom känna dig trygg med att jobbet blir korrekt utfört – och av någon med behörighet och erfarenhet.

Vad en elektriker kan hjälpa till med

Generellt kan man säga att en elektriker hjälper till med allt som rör el, även om det förstås kan variera lite vilka tjänster de erbjuder. Svenska eljouren hjälper till exempel till med elinstallation, installation av ugn och spishäll, felsökning, installation av laddboxar, belysning och mycket annat.

Svenska eljouren erbjuder även eljour – dygnet runt, året runt. Det innebär att du kan få hjälp när som helst vid akuta fall, och de är på plats inom en timme. Eljouren består av tre olika delar: en direktjour som ibland kan hjälpa dig över telefon, en akut eljour som är på plats inom en timme oavsett dag och tid samt en eljour för dagtid.

Svenska eljouren har även elektriker i Stockholm (www.svenskaeljouren.se/elektriker-stockholm) och där finns även deras eljour, som kan vara på plats inom en timme när du behöver snabb hjälp. Eljouren i Stockholm kan hjälpa dig med akuta elfel så som en strömlös fastighet, kortslutning, jordfel, elavbrott för spisen eller tvättmaskinen, problem med värmesystemet och en trasig elanläggning