Nyheter

Atlas Copco förvärvar tysk tillverkare av industriella pumpar

Atlas Copco har slutfört förvärvet av Pumpenfabrik Wangen GmbH som annonserades den 21 februari 2022. Det tyska bolaget tillverkar progressiva kavitetspumpar som används vid överföring av vätskor i framförallt sektorer som biogas och vattenrening.

Bolaget tillverkar också excenterskruvpumpar som används inom livsmedels- och hygienindustrin.

Pumpenfabrik Wangen GmbH har sitt säte i Wangen, Tyskland och har 265 anställda. Under 2020 hade de intäkter på ungefär 466 MSEK (MEUR 46.4). Företaget har tillverkning i USA och Tyskland, och ett globalt nätverk för service- och försäljning.

Köpeskillingen offentliggörs inte.

Den förvärvade verksamheten blir en del av divisionen Power and Flow inom Atlas Copcos affärsområde Energiteknik.