Nyheter

“Var i Stockholm är det bäst att hyra kontor”

Varför letar så många företag efter kontor i Stockholm? Innovation är i luften i Stockholm, driven av teknik och en samarbetskultur. Detta har lett till födelsen av enhörningar som Spotify, Klarna, Skype, och det är hur staden fick sitt globala rykte som födelseplatsen för entreprenöriella talanger.

Majoriteten av startups här tänker globalt nästan omedelbart. Enbart Stockholmsregionen står för över en tredjedel av landets BNP och ingår i listan över de 10 europeiska regionerna efter BNP per capita. Sveriges huvudstad och största stad är Skandinaviens finansiella centrum. Det är också ett av de snabbast växande storstadsområdena i Europa. Staden anses dessutom vara ett smart och hållbart område. Det har blivit så genom offentligt tillgänglig data, anslutningsmöjligheter, IT-plattformar och andra tekniker. Företag fungerar utmärkt i regionen, och det gör människorna också. När de letar efter rätt arbetsyta ägnar hyresgästerna stor uppmärksamhet åt kontorets placering, eftersom det har en direkt inverkan på arbetsprestanda och ett företags framgång.

Hitta en kontorsplats i Stockholm | En syn på stadens stadsdelar

Stockholm är en stad som består av öar vilket gör den otroligt vacker. Men öarna sätter också allvarliga begränsningar på stadens logistik. Beroende på vilken typ av verksamhet du driver och vilka dina kunder är, kan olika stadsdelar i staden vara mer eller mindre lämpliga för dina affärsbehov. I likhet med de andra platserna, särskilt stora europeiska städer och affärsnav, är den centrala delen av Stockholm en av de bästa platserna att etablera sig på. Innerstaden består av fem mindre delar som var och en har sina särdrag och egenskaper som intresserar företagare och entreprenörer.

Stad/Norrmalm

Norrmalm anses vara stadens CBD. Detta område har den högsta koncentrationen av företag i Stockholm. Och uppenbarligen har det här området de högsta hyrespriserna, men det som är bra är att det också har den bästa kommunikationen och infrastrukturen. Du tar dig enkelt till resten av Stockholm och Arlanda. Sveriges största flygplats kan nås på 20 minuter med Arlanda express. Centrum är platsen för prisvärd shopping, särskilt för ungdomar som letar efter trendiga kläder. Det finns flera stora butikskedjor och varuhus i området, samt många caféer och restauranger. På grund av det stora antalet finansiella institutioner är stadsdelen känt som Stockholms finanscentrum.

Östermalm

Om du väljer Östermalm som företagslokal placerar du ett företag i ett av stadens mest exklusiva områden. De lyxigaste nattklubbarna, restaurangerna och butikerna hittar du här. Utöver det kan hyresgäster få tillgång till exklusiva kontorslokaler. Om du har att göra med högprofilerade kunder är det här du vill ha ditt kontor. Området anses vara ett av de högst befolkade distrikten i staden, så du kommer aldrig att sakna kunder här.

Södermalm

Detta distrikt är perfekt för att etablera företag som verkar i den kreativa världen. Genom att hyra en kontorslokal här kan du vara säker på att du kommer att omges av många medieföretag, fotostuios, reklambyråer etc. Dessutom är Södermalm hem för en stor del av den svenska spelbranschen.

Hyrespriserna för de främsta kontorsenheterna i Stockholm har successivt ökat sedan 2013. År 2021 nådde det årliga kvadratmeterpriset 711 euro. Efter London och Paris ligger den svenska huvudstaden på 3:e plats på listan över europeiska städer med de högsta hyresavgifterna för kontorslokaler. Mer prisvärda kontorsalternativ finns till exempel i den norska huvudstaden – Oslo. Prime kontorslokaler är tillgängliga för cirka 477 euro per kvadratmeter och år. Den modernaste affärsarkitekturen finns i centrala Oslo. CBD i Oslo har sagts vara området kring Vika, Oslos rådhus, Akker Brygge och Tjuvholmen.

Exklusiva kontorsalternativ att hyra

Med tanke på att Stockholm har det mest mångsidiga affärs- och industrilivet i Sverige, och Stockholms län är hem för en fjärdedel av Sveriges 978 tusen företag, har staden verkligen ett stort utbud av kontor att hyra. Hyresgäster kan ha möjlighet att välja mellan traditionella eller flexibla kontorsalternativ. Man kan hyra antingen fysiska eller virtuella kontorslokaler. Hundratals tillgängliga lösningar väntar på de boende just nu. Dessa är främst avancerade affärscentra som tillhandahåller förstklassiga tjänster, faciliteter och verktyg för en stor publik av hyresgäster. Överväg att hyra kontoret på Hägersten-Liljeholmen, Danderyd-Täby, Solna, Kista, Sollentuna, Norrort eller något annat område så får du det kontor du och dina lagkamrater har drömt om. Viktigast av allt är att dessa är mycket hållbara arbetsområden som ger den perfekta kontorsmiljön att arbeta i. Fullt utrustade och möblerade kontorsenheter paras med stora entrélounger och receptionsytor. Hyresgäster har tillgång till en rad högkvalitativa conciergetjänster. Kontoren hålls alltid rena och teknisk support är tillgänglig när det efterfrågas. Utöver kontorsalternativen, och baserat på typen av undertecknat avtal, kan de boende använda möteslokalerna. MatchOffice erbjuder en otrolig möjlighet att få arbetsytan direkt från hyresvärden.

Slutsats

Stockholm är en stad fylld av kontraster. Trender inom musik, design, mode och teknik föds här, och innovationerna som uppfunnits här sprids över hela världen. Den svenska huvudstaden kan vara den första staden som kommer att tänka på när man tänker på det bästa valet för en kommersiell plats och detta val är inte fel. Staden är lika bra för att starta startups som att expandera befintliga företag. Trots den höga hyresavgiften för kontorslokaler är läget värt att överväga, eftersom de fördelar företagare får här kompenserar prisfrågan. Du behöver inte tveka – gör ett val och låt ditt företag växa!