Nyheter

Semcon förvärvar Goodpoint

Semcon förvärvar svenska hållbarhetskonsultföretaget Goodpoint. Förvärvet stärker ytterligare Semcons förmåga att stötta organisationer i den omställning som krävs för en bättre värld. 

– Vi är mycket glada över att välkomna Goodpoint till Semcon-familjen. Detta är ett efterlängtat tillskott och helt i linje med vårt strategiska fokus framåt. Genom kombinationen av hållbarhetsexpertis och innovativ teknik täcker vi tillsammans hela livscykeln för hållbar produkt- och produktionsutveckling, säger Markus Granlund, VD och koncernchef på Semcon.

Goodpoint är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom hållbarhet och har bred kompetens med 28 experter inom hela området, från social hållbarhet till klimat och miljö. Idag finns kontor i Stockholm, Göteborg, Lund och Nässjö.

Förvärvet av Goodpoint innebär att Semcon stärker befintlig expertis inom bland annat cirkulär ekonomi, kemikaliefrågor, livscykelanalyser och klimatberäkningar samt utökar kompetensen inom hållbarhetsrelaterad lagstiftning, mänskliga rättigheter, hållbarhetsredovisning, kommunikation och hållbar affärsutveckling.

– Det här är spännande tider för mig och mina kollegor på Goodpoint. Som en del av Semcons verksamhet kommer vi att kunna växa tillsammans och göra ännu större skillnad för vår planet. Vi får också ökad kunskap genom möjligheten till kompetensutbyte inom Semcons stora nätverk av specialister, säger Goodpoints VD Magnus Boman.

Goodpoint grundades 1981 och har idag en bred kundbas inom både privat och offentlig sektor. Bolaget blir en del av Semcons affärsområde Engineering & Digital Services och omsatte 24 miljoner kronor under räkenskapsåret 2021. Förvärvet kommer att konsolideras i Semcon från och med den 31 mars 2022.

Foto: Emil Gustafsson Ryderup

På bilden: Magnus Boman CEO Goodpoint and Sara Sjögren Division Manager Stockholm Semcon