Nyheter

Ny serie energisnåla magnetventiler från ASCO

Asco lanserar nu en ny version av serie 256/356 magnetventiler som erbjuder kvalitet och prestanda i en kompakt förpackning. Den nya designen i kombination med valet av olika tätningar gör att denna ventil passar i de allra flesta miljöer och applikationer.

Serie 256/356 är en magnetventil som är speciellt utformad för klara ett högt arbetstryck men ändå ha en låg energiförbrukning. Den kompakta designen gör att magnetventilen även passar i trånga utrymmen och ventilen är byggd för att klara av att monteras i olika positioner. Med Ascos erfarenhet av att tillverka magnetventiler kan du förvänta dig en magnetventil med hög standard och lång livslängd.

NYA FUNKTIONER

HÖGRE ARBETSTRYCK

Upp till 30 % högre arbetstryck kan uppnås genom en uppdaterad invändig kärna vilket gör att ventilen kan användas även i de mest krävande applikationerna.

LÄGRE ENERGIFÖRBRUKNING

Trots att ett högre arbetstryck ofta betyder en högre energiförbrukning har Asco lyckats minska energiförbrukningen för denna magnetventil med upp till 40 % jämfört med föregående serie.

KOMPAKT KROPP

Upp till 10 % mindre jämfört med sin föregångare och upp till 20 % lättare med den nya kompositkroppen.

TREDJEPARTSGODKÄNNANDE

Brett utbud av tredjepartsgodkännande för industristandard, till exempel NSF 169 och EC 1934 för mat- och dryckapplikationer. Inom kort kommer även ett WRAS-godkännande vilket gör denna magnetventil till ett säkert val när det gäller dricksvatten.

KOMPOSIT

Tack vare möjligheten att få ventilen i komposit PPS (1/8”) och med tre olika anslutningsmöjligheter så blir ventilen inte bara lättare utan även motståndskraftig mot kemiska ämnen och godkänd för kontakt med livsmedel.

IP67-KLASSAD

Ventilerna kommer nu med en IP67-klassad spole från fabrik vilket gör att den tål att utsättas för både damm och vatten.