Nyheter

MOTOMAN GP4 stärker erbjudandet av små robotar

En stor efterfrågan på marknaden efter små robotar med kraftfull prestanda. Därför har Yaskawa utökat GP-serien med en ny nätt modell.

Familjen, som består av 6-axlade kompakta höghastighetsrobotar i varierande storlekar, har fått efterlängtad tillökning.

Liten, snabb och smart

När MOTOMAN GP4 lanseras fylls en lucka på marknaden som funnits mellan uppskattade MOTOMAN GP7 i samma serie och lillasyster MotoMini, världens minsta industrirobot. Vinnare på denna lansering är exempelvis elektronik- och läkemedelsbranschen som efterfrågar snabbtänkta minirobotar som klarar montering med hög precision i kvalitetstestapplikationer.

Modellen kommer även att möta en stigande efterfrågan inom lättare industriapplikationer, vilket gör användningsområdet för MOTOMAN GP4 mycket brett.

Liten utan att kompromissa

MOTOMAN GP4 är tillgänglig med styrsystemen YRC1000 eller YRC1000micro. Välj till MotoLogix-gränssnittet om du önskar fullständig integrering till PLC-programmeringsmiljö.

Denna lilla robot är extremt smidig och snabb med axelhastigheter på upp till 1000 °/s. Den höga skyddsklassen IP67 gör att den kan användas även under krävande miljöförhållanden. Kompakt design möjliggör installationer i trånga utrymmen.