Nyheter

ESSIQs nya People and Culture Manager

ESSIQ välkomnar Samantha Carlquist som ny People and Culture Manager och ett viktigt tillskott i ledningsgruppen. Samanthas erfarenhet som konsultchef på ESSIQ samt hennes brinnande intresse för branschen ger henne bästa möjliga utgångsläge för fortsatt utveckling av företaget.

ESSIQ står med samma utmaning som många andra inom ingenjörsyrket – att attrahera fler kvinnor. Idag är det 30% kvinnor i bolaget, vilket är en bra siffra sett till övriga branschen, men inte tillräckligt enligt ESSIQ.

– Vår målsättning är att vara lika många män som kvinnor på bolaget inom 5 år. Då skapar vi ett roligare och mer attraktivt företag. Vi utvecklar produkter och tjänster för en målgrupp som utgörs av lika mycket män som kvinnor, därför är en jämställd mix av vår personal en självklarhet för oss. Målsättningen gäller alla positioner på företaget, berättar ESSIQ´s VD Jonas Sohtell 

Som en del av arbetet väljer ESSIQ att under våren att satsa ännu mer på medarbetarna och en del av det är att utöka ledningsgruppen med rollen People and Culture Manager. Ett arbete som kommer innefattar bland annat en ytterligare satsning på mångfald och inkludering samt att förvalta och utveckla det engagemang och den kultur som redan finns inom bolaget idag.

– Det är ett jätteviktigt arbete att satsa på att få våra medarbetare att växa och stärka deras kompetens. Det är viktigt för oss att alltid boosta öppna, engagerade och nytänkande medarbetare. Detta gör oss till en fortsatt attraktiv arbetsgivare på marknaden som alltid sätter medarbetaren i första hand, säger Samantha Carlquist.

En viktig del i inkluderingsarbetet är även mer kvinnlig representation i ledningsgruppen där nu Samantha kommer ingå. Samantha blir en viktig del i både satsningar på bolagsnivå och som en länk mellan de lokala kontoren Göteborg, Malmö och Stockholm. Arbetet blir en viktig del som genomsyrar hela organisationen – allt från ledning till konsultchefer & konsulter.

– Ser fram emot att axla rollen som HR-chef och att bidra till det viktiga strategiska arbete i ESSIQs ledningsgrupp. Jag anser att en inspirerande och givande arbetsplats är nummer ett för att få folk att fortsätta arbeta hos oss år efter år. Vårt mål är att vara Sveriges bästa arbetsgivare och jag hoppas jag ska kunna bidra till ökad konsultnöjdhet där konsulter får utmanas och växa både professionellt men även som individer, avslutar hon.