Nyheter

Villaägarna: ”Strandhäll begriper inte vindkraftsfrågan”

”Annika Strandhälls utspel är ingen tröst för de som ser sitt fastighetsvärde gå upp i rök. Att bara ersätta kommuner som accepterar vindkraft är orimligt och skulle sätta lokalbefolkningen som betalar det verkliga priset för vindkraft ännu mer i kläm.”

Det skriver Daniel Liljeberg, Villaägarna i en debattartikel i Expressen:

”Efter en ny rapport från SVT som visar att 78 procent av alla ansökningar om ny vindkraft stoppas av kommunala veton, gjorde miljöminister Annika Strandhäll utspelet att hon tänker tillsätta en snabbutredning som ska hitta ett sätt att ge pengar till kommuner som säger ja till vindkraft.”

”Att bara ersätta kommuner som accepterar vindkraft är orimligt och skulle sätta lokalbefolkningen som betalar det verkliga priset för vindkraft ännu mer i kläm.

Just nu hotas många hushåll runtom i Sverige av etablering av ny vindkraft i närområdet. Ett exempel är makarna Sven och Görel Willén i byn Resmoren i Smedjebackens kommun. När det kom fram att det planeras för 14–15 vindkraftturbiner i deras närhet meddelade deras bank att det uppskattade värdet på deras fastighet skulle halveras och att man därför inte kan bevilja bolån eftersom värdet på fastigheten är så osäkert.

Läs hela debattinlägget här:

https://www.expressen.se/debatt/strandhall-begriper-inte-vindkraftsfragan/